22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetÎnceput de an perfect! SCMU Craiova a învins Piteștiul și și-a mulțumit fanii

Început de an perfect! SCMU Craiova a învins Piteștiul și și-a mulțumit fanii

Echipa masculină de baschet SCMU Craiova a debutat cum nu se putea mai bine în noul an. Formația alb-albastră a primit joi seară vizita lui FC Argeș Pitești, iar după patru sferturi tabela a indicat un scor pe placul tuturor celor prezenți la Sala Polivalentă și a oltenilor: 68-62! Partida a contat pentru etapa a 13-a din LNBM, iar victoria a adus un plus mare de încredere în sânul echipei înaintea duelului european din Germania, de săptămâna viitoare.

Meciul cu FC Argeș nu a fost deloc simplu, așa cum și cei care cunosc fenomentul se așteptau. Chiar dacă SCMU a lăsat impresia pe tot parcursul meciului că are controlul jocului, oaspeții au stat la pândă și au încercat să „muște“ exact când a contat. Primul sfert a adus cele mai multe puncte, dar și un avantaj consistent pentru Craiova, de nouă puncte, scor 25-16. Jocul bun al alb-albaștrilor s-a menținut și în actul secund, doar că piteștenii și-au ridicat nivelul, au mai punctat din afara semicercului prin Fometescu și Jevtovic, iar scorul nu a căpătat proporții. La pauză, Craiova conducea cu 42-34.

Tensiune, nervi…dar a ieșit bine!

Sfertul trei a adus o tensiune greu de explicat atât pe teren, cât și pe banca tehnică a Craiovei. Foarte multe decizii ale arbitrilor au fost contestate de către Stepanovski și ai lui, iar jocul oltenilor a „scârțâit“ vizibil. FC Argeș a profitat din plin de situație, a marcat coș după coș, iar în minutul 27 s-a văzut chiar în avantaj pe tabelă, scor 50-49. A fost momentul în care Vitaly Stepanovski a solicitat time-out, ca să-i mai trezească din amorțeală pe elevii săi, iar acest lucru i-a reușit. Cu Watson coordonator, Craiova s-a mișcat mult mai bine și a trecut rapid în față, făcând ca scorul înainte de ultimele 10 minute să fie 56-50.

Meciul a continuat într-un ritm alert, dar punctele nu prea s-au adunat. Cele două formații au mers cap la cap și în actul patru, ceea ce a făcut ca SCMU Craiova să iasă câștigătoare. A fost 68-62 la final, iar alb-albaștrii au urcat pe locul al 4-lea în clasament.

Topias Palmi și Dimitrije Nikolic au înscris câte 13 puncte pentru Craiova, Milivoje Mijovic fiind și el în double figures cu 10 puncte și 6 recuperări. De la adversari s-a evidențiat Nikola Jevtovic, cu 13 puncte și 7 recuperări

SCMU Craiova urmează să stea în etapa viitoare și o să joace pe 10 ianuarie în FIBA Europe Cup, pe terenul formației Chemnitz (Germania). Jocul este programat la ora 20.00.

Citește și: Lecţie de tenis! Irina Begu a defilat cu Ostapenko şi merge în sferturi la Adelaide

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS