16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisLecţie de tenis! Irina Begu a defilat cu Ostapenko şi merge în sferturi la Adelaide

Lecţie de tenis! Irina Begu a defilat cu Ostapenko şi merge în sferturi la Adelaide

Irina Begu a obținut o victorie mare în optimile de la Adelaide, după ce s-a impus cu scorul de 6-3, 6-0 în fața capului de serie numărul 7, Jelena Ostapenko. Begu (32 ani, 34 WTA) a obţinut o victorie superbă, după o oră şi 14 minute, iar pentru un loc în semifinale sportiva noastră se va lupta cu Veronika Kudermetova.

După un prim tur în care a jucat excelent, trecând de Shelby Rogers, Begu a făcut o nouă partidă mare, de această dată în fața unei adversare mai bine cotate. Ostapenko, fostă câștigătoare de Roland Garros, începuse perfect sezonul 2023, trecând în manșa inaugurală de Karolina Pliskova, scor 6-1, 6-3, dar nu a mişcat în faţa româncei.

Ostapenko a avut 3-1 în primul set, după care nu a mai câştigat niciun ghem, Begu reuşind o serie remarcabilă de 11 jocuri consecutive. Acesta este primul sfert de finală de turneu WTA 500 din ultimul an al Irinei.

A fost a treia întâlnire dintre Begu și Ostapenko, prima pe hard. Acum 5 ani, la prima dispută directă, Irina se impunea pe zgura de la Madrid, pentru ca vara trecută Jelena să își ia revanșa la Wimbledon, pe iarbă.

Irina Begu şi-a asigurat un cec de 20.465 de dolari şi 100 de puncte WTA, iar în sferturile de finală sportiva din România o va întâlni pe rusoaica Veronika Kudermetova, cap de serie numărul 4. Aceasta a trecut de Bianca Andreescu în optimi, după ce a câștigat, la rândul ei, 12 game-uri la rând în fața campioanei de la US Open 2019.

Citeşte şi: Cu Muguruza a revenit, cu Kudermetova a picat! Bianca Andreescu, eliminată de la Adelaide

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS