17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetBaschet / Debut „magic“ în grupele FIBA! SCMU Craiova și-a luat revanșa în fața Voluntariului

Baschet / Debut „magic“ în grupele FIBA! SCMU Craiova și-a luat revanșa în fața Voluntariului

-

SCMU Craiova a reușit să câștige duelul românesc din FIBA Europe Cup contra lui CSO Voluntari, din prima etapă a grupelor, scor 70-61. Partida din Bănie a fost tranșată de formația alb-albastră în repriza secundă, în special datorită coșurilor de la distanță și a recuperărilor ofensive.

Primul sfert al jocului din Bănie nu s-a desfășurat într-un ritm prea alert și cele două echipe au mers umăr la umăr. Rolli Torok reușea primul coș de la distanță, dar veneau patru puncte la rând pentru gazde, care treceau pentru prima dată în avantaj. Desfășurarea jocului a fost lipsită de multe realizări ofensive, de ambele părți, astfel că primul act se încheia cu scorul de 13-15. Nici în actul secund cele două formații nu au stat departe una de cealaltă. Voluntari s-a aflat mai mult în avantaj, chiar până pe final de repriză, dar oltenii au reușit să treacă în față înainte de pauza mare. La cabine s-a intrat cu scorul de 32-28 pentru SCMU Craiova.

Joc solid până la final

Prima reușită a reprizei secunde a venit de la Lucas Tohătan, care a înscris de la distanță cu panoul. Replica a venit de la Hopkins, dar Larrier egala cu o nouă triplă. Recitalul ilfovenilor a fost continuat de același Tohătan și echipa sa era în avantaj. Elevii lui Ocokoljicc au părut în formă și o nouă reușită de la distanță ducea scorul la 38-42. A fost o adevărată întrecere a aruncărilor de la distanță, iar cele două echipe au fost greu de separat pe tabelă. Oltenii au profitat de o cascadă de recuperări ofensive și au trecut în avantaj înaintea actului decisiv, scor 55-49.

Craiova a începutul sfertul, așa cum l-a încheiat pe precedentul, cu un coș de 3 puncte și astfel se înregistra cea mai mare diferența de pe tabelă. Echipa din Voluntari nu a reușit să reducă semnificativ deficitul de pe tabelă și nu a mai contat pe final, jucătorii luând niște decizii proaste. Astfel, revenirea a fost imposibilă, iar Craiova a încheiat meciul cu un alley-oop.

Giordan Watson a fost omul meciului cu 15 puncte și 9 pase decisive. Shawn Hopkins a reușit 14 puncte și o recuperare, în timp ce Demonte Flanningan a totalizat 12 puncte și 5 recuperări.

Citește și: Sportivii ruşi şi bieloruşi au undă verde la Australian Open 2023

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS