12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetMai e un pas până în grupele FIBA Europe Cup! SCMU Craiova, victorie mare cu Kapfenberg

Mai e un pas până în grupele FIBA Europe Cup! SCMU Craiova, victorie mare cu Kapfenberg

SCMU Craiova este, cu siguranță, una dintre surprizele plăcute din această ediție a FIBA Europe Cup! Formația din Bănie, înscrisă în premieră în competiție, a acces, miercuri seară, în finala preliminariilor, după ce a trecut cu scorul de 71-55 de austriecii de la Kapfenbergs. Pentru a juca în grupele principale, alb-albaștrii mai au nevoie de un singur succes, vineri, în fața estonienilor de la Kalev/Cramo, dar misiunea va fi una mai mult decât dificilă.

Meciul a debutat sub semnul echilibrului, iar cele două formații au mers din aproape în aproape pe tot parcursul primului sfert. Diferența dintre cele două s-a creat abia în actul secund, când elevii lui Stepanovski au accelerat puțin și au creat mai multă panică sub panoul advers. Austriecii au încercat să dea replica, însă nu le-a ieșit, la vestiare intrându-se cu un avantaj de cinci puncte în favoarea oltenilor, scor 37-32.

Oltenii, mult peste adversari

În partea a doua a meciului s-a detașat convingător Craiova și a demonstrat de ce era favorită certă înaintea startului meciului. Watson și Cortez au făcut „legea“ pe pătrunderi, în timp ce Hopkins a luat la țintă de mai multe ori coșul de la distanță. După actul al treilea, SCMU se distanțase deja la 10 puncte, scor 52-42, iar încrederea a crescut și mai mult înaintea startului ultimelor 10 minute.

Sfertul al patrulea a fost câștigat tot de Craiova, care nu a lăsat în niciun moment senzația că ar putea scăpa din mână victoria. Nikolic, Flanningan și Tîbîrnă au fost „artizanii“ Craiovei de pe finalul partidei, înscriind punctele necesare pentru a consolida victoria echipei lor. Într-un final, SCMU Craiova s-a impus cu 71-55 și merge în play-off-ul FIBA Europe Cup.

SCMU Craiova: Coconea, Hopkins (21), Nikolic (6), Voinescu (6), Watson (4), Cortez (13), Flanningan (7), Palmi (8), Țîbîrnă (6), Vlad. Antrenor: Vitaly Stepanovski.

Finala turneului de calificare din Lituania va avea loc vineri, 30 septembrie, de la ora 19.00. SCMU Craiova va da piept cu estonienii de la BC Kalev/Cramo, iar misiunea va fi una extrem de complicată, mai ales din prisma experienței europene de care dispun adversarii.

Citește și: Dan Pascu: „Ce ni s-a întâmplat la Galaţi este caz de analiză pentru psihologie sportivă“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS