11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetBaschet (m) / Victoriile aduc victorii! SCMU Craiova a câştigat „Memorialul Elemer Tordai“

Baschet (m) / Victoriile aduc victorii! SCMU Craiova a câştigat „Memorialul Elemer Tordai“

SCM Universitatea Craiova a câștigat ediția din 2022 a Memorialului Elemer Tordai desfășurat în Sala Transilvania din Sibiu în perioada 20-21 septembrie. Oltenii s-au impus dramatic în finala cu formația gazdă, scor 78 – 76.

Sfertul inaugural s-a încheiat cu 18-13 pentru olteni, „leii din Bănie” reuşind să pună trei posesii diferenţă până la pauză, unde s-a intrat cu 41-33. Ulterior, SCMU Craiova s-a desprins la +13 în cel de-al treilea sfert, însă CSU Sibiu a putut să taie din handicap şi s-a apropiat ameninţător, scor 51-55.

Gazdele au preluat conducerea apoi și aveau chiar 74-66, dar alb-albaştrii au avut puterea să revină și cu patru secunde înainte de final scorul era egal, 76-76. CSU Sibiu a ratat șansa victoriei în urma unei repuneri, iar Craiova a scăpat pe contraatac și a putut câștiga Memorialul Elemer Tordai după un coş în ultimele clipe.

Watson, cel mai bun marcator al meciului

Giordan Watson a totalizat 21 de puncte (4/8 din spatele arcului de cerc) și 4 pase decisive, în double figures de la învingători fiind și Shawn Hopkins (13 puncte, 3 recuperări), respectiv Cortez Edwards (10 puncte, 4 recuperări).

Craiova a terminat cu 44% de la distanță, față de 33% cât aveau sibienii, gazdele turneului lăsând puncte importante la linia de fault (17/26). CSU Sibiu a câștigat duelul assist-urilor (11-6) și al posesiilor pierdute (9-14), însă a fost sub SCM U Craiova la recuperări (31-25).

Finala mică au câștigat-o cei de la CSA Steaua București, după 86-82 cu CSM Târgu Mureș.

Pentru SCMU Craiova va urma experienţa europeană din preliminariile FIBA Europe Cup, din Lituania. Alb-albaştrii se vor duela marţi, 27 septembrie, cu BC Cbet Jonava.  În cazul unei victorii, vom da în turul următor peste austriecii de la Kapfenberg Bulls. Finala pentru un loc în grupe ar avea loc contra uneia dintre următoarele formații: Sigal Prishtina, KK Cedevita Junior sau BC Kalev/Cramo.

Citeşte şi: Baschet / SCMU Craiova și Balkan Botevgrad și-au împărțit victoriile în amicalele din Bănie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS