11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetMutare interesantă la SCMU! Giordan Watson va juca în Bănie în sezonul viitor

Mutare interesantă la SCMU! Giordan Watson va juca în Bănie în sezonul viitor

Giordan Watson este noul jucător al lui SCMU Craiova. Anunțul a fost făcut chiar de către clubul craiovean, pe pagina oficială de Facebook. Acesta este primul transfer al oltenilor din acest sezon.

„SCM Craiova anunță că a ajuns la o înțelegere cu Giordan Lee Watson, baschetbalist de origine americană cu cetățenie română, component al echipei naționale. Conducătorul de joc a absolvit Colegiul Central Michigan și vine de la campioana României, U-BT Cluj. A evoluat în Germania pentru Eisbaren Bremerhaven și Giants Nardlingen, în Islanda pentru Grindavik, în Turcia pentru Uşak Sportif, în Franța pentru Le Mans. În România, Watson a jucat pentru Energia Târgu Jiu, CSM Oradea și U-BT Cluj. A câștigat campionatul național de două ori, Cupa României, Supercupa României, dar și trofeele interne din Islanda. Mult succes în alb-albastru!“, se arată în comunicatul alb-albastru.

Giordan Watson a evoluat sezonul precedent pentru U-BT Cluj, unde nu a mai putut continua însă din cauza noii reguli a românului naturalizat, el împărțind acest statut la ardeleni cu Patrick Richard. Watson a jucat în 29 de meciuri pentru U-BT în sezonul recent încheiat al LNBM și a adunat medii de 6,3 puncte și 3,3 pase decisive în 18:27 minute pe meci. Watson s-a aflat la al doilea său „mandat” la U-BT, după sezonul 2017/2018.

El a mai jucat în LNBM pentru CSM Oradea și Energia Târgu Jiu/Rovinari. Giordan a câștigat titluri atât cu Oradea cât și cu U-BT, dar și Cupa României, alături de Energia Târgu Jiu. Americanul a mai jucat în Germania, Islanda, Finlanda, Turcia și Franța, scrie Baschet.ro.

Giordan este prima noutate anunțată de clubul craiovean. Deocamdată știm că antrenorul ucrainean Vitali Stepanovski și căpitanul Bogdan Țibîrnă vor continua și sezonul viitor în Bănie.

Citește și: Vitaly Stepanovski rămâne pe banca tehnică a Craiovei şi în sezonul viitor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS