16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetVitaly Stepanovski rămâne pe banca tehnică a Craiovei şi în sezonul viitor

Vitaly Stepanovski rămâne pe banca tehnică a Craiovei şi în sezonul viitor

Vitaly Stepanovski rămâne antrenorul principal al celor de SCMU Craiova. Tehnicianul ucrainean a preluat gruparea din Bănie în finalul sezonului precedent, după plecarea lui Michalis Kakiouzis și a fost aproape să o ducă până în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2021/2022.

„Vitaly Stepanovski va continua pe banca tehnică a echipei masculine de baschet SCMU Craiova. Tehnicianul ucrainean și-a prelungit contractul cu clubul nostru pe o perioadă de 2 ani. Acesta a sosit în Bănie la finalul ediției precedente de campionat“, se arată în comunicatul SCM.

Antrenorul ucrainean a condus echipa în 10 partide în sezonul recent încheiat pentru olteni. Cu Stepanovski pe bancă, SCMU Craiova a înregistrat patru victorii. În prima rundă de playoff, Craiova a fost eliminată în meci decisiv de FC Argeș, care putea avea alt deznodământ la ultima aruncare a lui Qualls.

Stepanovski a fost campion al țării sale din postura de antrenor principal alături de Khimki Youzhney. Vitaly a fost antrenor principal al naționalei Ucrainei între 2019 și 2020, iar acum este asistent în cadrul staff-ului primei reprezentative a țării sale.

Amicale între România şi Ucraina în Sala Polivalentă

Consiliul Director al Federației Române de Baschet s-a întrunit în data de 11 iunie și a votat în unanimitate două decizii prin care își arată solidaritatea față de ucraineeni.

Prima decizie constă în organizarea unei acțiuni la Craiova, unde selecționatele U20 ale României și Ucrainei ar urma să se antreneze împreună și să joace meciuri de verificare. Acțiunea României este asigurată de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, iar acțiunea Ucrainei de va fi finanțată contractual prin Ministerul Sportului, punctează baschet.ro.

Menţionăm că reprezentativa U20 a Ucrainei este pregătită chiar de Vitaly Stepanovskyi, antrenorul lui SCMU Craiova.

„Se aprobă cu unanimitate de voturi acţiunea comună de la Craiova cu naţionalele U20 ale României şi Ucrainei, ca sprijin acordat Ucrainei în această perioadă tulbure (acţiunea României este finanţată de COSR, iar acţiunea Ucrainei va fi finanţată contractual cu Ministerul Sportului) – antrenamente şi meciuri de verificare”, se arată în comunicatul de pe frbaschet.ro.

O altă decizie arată că antrenorii ucraineeni vor fi scutiți de plata taxei de licențiere a antrenorilor de baschet. În Liga Națională, Vitaly Stepanovskyi este singurul ucrainean ce ocupă un post de antrenor principal.

„Se aproba cu unanimitate de voturi ca, în spirit umanitar şi de solidaritate, antrenorii din Ucraina sunt scutiţi de plata taxei de licenţiere a antrenorilor de baschet”, se mai arată pe frbaschet.ro.

Citeşte şi: Simona Halep a pierdut încă din primul tur la dublu, la Birmingham

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS