8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetSCMU Craiova a cedat la scor la Piteşti, dar calificarea în F4 încă se joacă

SCMU Craiova a cedat la scor la Piteşti, dar calificarea în F4 încă se joacă

Baschetbaliștii de la SCMU Craiova au pierdut fără drept de apel primul joc cu FC Argeș, din sferturile LNBM, scor 93-61, iar formația gazdă pornește, acum, cu prima șansă la calificare în Final Four. Problemele oltenilor în Trivale au fost la toate capitolele, atât în defensivă, cât și în atac, doar în prima parte a jocului reușind să se ridice la nivelul partidei. Imediat după pauză s-a instalat „dezastrul“ în tabăra trupei lui Stepanovski, iar punctele abia au mai apărut pe tabelă în dreptul Craiovei. Menționăm că pentru SCMU nu au putut evolua nici Troy Franklin, dar nici Aurelian Gavriloaia, astfel că șansele oricum erau destul de mici la un rezultat mare.

Prima repriză a partidei din Trivale a fost destul de echilibrată, iar cele două formații și-au împărțit sferturile, atât la capitolul dominare, cât și la cel al scorului. Prima parte a jocului a fost la îndemâna alb-albaștrilor, care s-au evidențiat prin acțiunile personale ale lui Vîrnă și Qualls. Aceștia au dus „greul“ până la finele actului întâi, câștigat de olteni cu 21-18. Următoarele 10 minute au fost adjudecate la limită de gazde, scor 17-15, iar la cabine s-a intrat cu un avantaj la limită al Craiovei, 36-35. De la FC Argeș s-au remarcat Gontikas, dar și Jeremic.

Un sfert patru…de neexplicat!

Actul al treilea a fost unul horror pentru alb-albaștri, care au propus o defensivă extrem de slabă, mult sub așteptări. Piteștenii au profitat din plin și au adus pe tabelă nu mai puțin de 27 de puncte. Înainte de ultimul sfert, scorul era 62-55 pentru formația lui Tudor Costescu.

Ultimele 10 minute au avut un deznodământ mai rar întâlnit în baschet. Formația din Bănie a marcat doar 6 puncte, total inadmisibil pentru o echipă din play-off, în timp ce gazdele au țintuit plasa din toate pozițiile. Cu cât timpul trecea, cu atât și diferența în favoarea Piteștiului creștea, iar Stepanovski nu a mai putut face nimic pentru ca echipa sa să iasă cu capul sus din meci. S-a încheiat 93-61 în favoarea celor de la Argeș, dar șansele de calificare ale Craiovei nu au dispărut!

Konstantinos Gontikas a fost excelent, cu 30 de puncte, 14 recuperări și 12/14 din acțiune, Mladen Jeremic a terminat cu 13 puncte, 7 pase decisive și 5 recuperări, iar Goran Gajovic a terminat și el în double-double cu 12 puncte și 10 recuperări. 

În tabăra Craiovei, Radu Vîrnă a marcat 21 de puncte din 23 de aruncări, în timp ce Michael Qualls a marcat 15 puncte, dar cu 5 turnovers și 4/17 din acțiune și a terminat cu minus la eficiență. Josh Hawley a fost singurul „oltean“ în formă, cu 11 puncte și 11 recuperări.

Meciul doi se va disputa vineri, în Bănie, de la ora 18.00. În cazul în care SCMU Craiova se va impune, decisivul va avea loc luni, la Piteşti.

Citeşte şi: Încep schimbările! Din l-ar dori pe Florentin Pera selecţioner în locul lui Vasile

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS