10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetRevenire de senzație, dar insuficientă pentru a învinge la Voluntari

Revenire de senzație, dar insuficientă pentru a învinge la Voluntari

Se pare că, din nou, ne-a făcut Voluntariul! Formația ilfoveană s-a impus în meciul care a reprezentat reeditarea finalei din Cupa României. Trupa lui Ocokoljic a trecut de SCMU Craiova, cu scorul de 88-82, și a ajuns la un bilanț de 17-2. Oltenii au 13 succese și șapte eșecuri, dar prestația din sfertul al treilea al jocului din sala „Gabriela Szabo“ trebuie să dea de gândit.

Așa cum ne-am obișnuit în ultimul timp, SCMU Craiova nu începe prea bine meciul, dar revenirea este în forță, cel puțin până la pauza mare. La Voluntari jocul a început extrem de prost pentru echipa lui Kakiouzis, care s-a bâlbâit în foarte multe acțiuni și a făcut la fel de multe turnover-uri. Partea îngrijorătoare a fost că, pe lângă startul deloc inspirat, Gotcher a fost în mână și a luat la țintă coșul Craiovei.

După doar 13 puncte înscrise în primele 10 minute, a urmat un sfert secund senzațional reușit de olteni. Qualls și Wyatt au fost principalii protagoniști din tabăra alb-albastră, în timp ce Gotcher și Thompson au reușit să-și mențină echipa în avantaj. Finalul reprizei i-a aparținut Craiovei și lui Michael Qualls, care a adus formația din Bănie la o singură posesie după un coș de la mare distanță reușit în ultimele secunde. La vestiare Voluntari a intrat în avantaj, scor 48-45.

Ce se întâmplă, Michalis, în sfertul trei?

Sfertul al treilea continuă să fie de coșmar pentru SCMU Craiova, iar acest lucru pare de neînțeles. După ce încheie prima repriză excelent, imediat după pauză totul se năruie. Ambiția dispare, jocul devine haotic, apare precipitarea, iar scorul, bineînțeles, capătă proporții. Se pare că nici timeout-urile lui Kakiouzis nu au ajutat prea mult, pentru că oltenii au adus doar 9 puncte în sfertul al treilea, un record negativ, în timp ce Voluntari s-a distanțat chiar și la 24 de puncte diferență.

În actul al 4-lea, de la scorul 80-56, ceva incredibil s-a întâmplat în jocul Craiovei, iar scorul de pe tabelă a început brusc să se schimbe. Wyatt și Hawley au punctat din afara semicercului, pivoții și-au făcut treaba sub panou, iar Qualls a încercat prin mai multe acțiuni individuale să-și readucă echipa în meci. Cu un minut înainte de finalul întâlnirii, Craiova se apropiase nesperat la doar două posesii, scor 86-82, dar, în cele din urmă, gazdele au gestionat bine ultimele secunde și au închis meciul cu 88-82.

Toddrick Gotcher a fost cel mai bun jucător de pe teren. Americanul a terminat cu 23 de puncte, 5 pase decisive și 6 intercepții. Vlad Moldoveanu a înregistrat 17 puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări, iar Eric Thompson a continuat seria prestațiilor reușite și a avut un double-double, cu 16 puncte și 12 recuperări. Din tabăra Craiovei s-a remarcat Khalif Wyatt, cu 25 de puncte și 5 pase decisive. 

Citește și: SCMU Craiova, victoria sezonului la Turda! Voleibalistele, la un pas de îndeplinirea obiectivului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS