6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetSCMU Craiova caută la Bucureşti a 8-a victorie stagională în LNBM

SCMU Craiova caută la Bucureşti a 8-a victorie stagională în LNBM

-

Avem baschet de calitate şi în acest weekend, dar singurul inconvenient pentru fanii olteni este că echipa favorită va juca în deplasare în această rundă, nu în propriul fief. SCMU Craiova încearcă să-şi continue forma excelentă din LNBM şi sâmbătă seară, când se va duela cu Steaua Bucureşti, în Capitală. Duelul va fi extrem de interesant, dar, totodată, şi palpitant, pentru că nici gruparea bucureşteană nu îşi mai doreşte un nou eşec. Disputa este programată la ora 19.00.

De fiecare dată meciurile dintre Craiova şi Steaua au avut o desfăşurare aparte şi niciodată nu puteam spune de la început cine va triumfa. Dacă în anii precedenţi cele două rivale şi-au împărţit victoriile, în 2021 am avut parte de trei întâlniri directe extrem de disputate, două dintre ele încheindu-se în overtime cu victoria alb-albaştrilor. De această dată se întâlnesc două echipe diferite, care şi-au schimbat lotul în mare parte şi care au planuri mari pentru viitor.

SCMU Craiova va avea, începând din acest weekend, trei deplasări consecutive, pe cât de importante, pe atât de dificile. După Steaua, trupa lui Kakiouzis se va deplasa la Timişoara, pentru cele două jocuri directe din campionat şi Cupa României. În acest moment, în Liga Naţională, Craiova se află pe locul al 4-lea, cu 17 puncte (7 victorii şi 3 înfrângeri). Adversarul de sâmbătă, în speţă Steaua Bucureşti, se clasează abia pe poziţia a 11-a, cu 14 puncte (cinci victorii şi patru eşecuri).

Kakiouzis: „I-am studiat pe cei de la Steaua“

Tehnicianul Craiovei, Michalis Kakiouzis, este mulţumit de cum s-au pregătit elevii săi în această săptămână şi speră ca la finalul partidei cu Steaua să se bucure de o nouă victorie. De asemenea, acesta a mărturisit că au analizat cu toţii jocul Stelei şi că echipa este pregătită să facă un meci bun.

„Jucăm cu Steaua, un meci extrem de dificil, mai ales că îl disputăm în deplasare. Este o lună încărcată pentru noi, cu trei jocuri consecutive pe teren străin. Ne-am pregătit foarte bine săptămâna aceasta şi am încercat să îmbunătăţim anumite lucruri pe care le aveam de reglat. Acum, începând de la partida cu Steaua, vom încerca să jucăm la un nivel din ce în ce mai bun cu cât trec minutele. I-am studiat pe cei de la Steaua. Nu cunoaştem toate detaliile, dar în mare parte ştim ce vor juca. Suntem echipa mai bună, dar nu contează acest lucru dacă nu vom şi demonstra pe teren. Jucăm mai bine decât la începutul sezonului, pentru că am petrecut mai mult timp împreună, iar jucătorii s-au cunoscut mult mai bine.

Echipa este bine, sportivii sunt într-o formă fizică bună. Chiar şi Qualls se prezintă foarte bine la antrenamente, chiar dacă trece prin clipe grele. Cu siguranţă va fi pe teren sâmbătă, cu Steaua. Ce este cert e că suntem pe drumul cel bun. De la meci la meci vrem să progresăm, să nu mai întâlnim dificultăţi pe finalul meciurilor. Este prea devreme să pot face un bilanţ. Nu suntem nici la mijlocul sezonului. Noi ne continuăm munca, sperăm să menţinem seria victoriilor, iar la final să ne bucurăm de ceea ce am realizat“, a declarat Michalis Kakiouzis.

De Crăciun, departe de casă

Titus Robinson, jucătorul Craiovei, nu este deloc deranjat de faptul că sărbătorile le va petrece departe de casă. Legat de meciul cu Steaua, acesta a spus că are încredere într-un rezultat pozitiv.

„Suntem pregătiţi pentru duelul cu Steaua şi sperăm că câştigăm. De sărbători vom rămâne aici, pentru că jucăm la foc automat şi înainte de finalul anului, dar şi imediat în ianuarie. Nu sunt singurul în această situaţie, ci şi ceilalţi americani, dar oricum nu este primul Crăciun departe de casă. Am plecat prima dată din America cu un singur gând, şi anume să câştig campionate. De aceea am ales de fiecare dată echipe care pot reuşi acest lucru, aşa cum am făcut şi acum, cu Craiova“, a punctat Robinson.

Citeşte şi: David Popovici a stabilit un nou record naţional la 200 m mixt

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Accident mortal de muncă, „îngropat” de procurori?

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova ar tergiversa soluţionarea unui dosar penal privind un accident mortal de muncă. La acestă concluzie a ajuns soţia unui bărbat care a decedat în septembrie 2017, în urma unui accident de muncă produs întru-un service auto din Podari. De atunci, procurorii au dispus clasarea cauzei de trei ori. Tot de trei ori, instanţa de judecată a întors dosarul la parchet pentru completarea urmăririi penale. Şi asta pentru că, după cum susţin judecătorii, procurorii au ignorat chiar şi o hotărâre definitivă a instanţei de judecată, prin care a fost menţinut procesul-verbal de constatare întocmit de ITM Dolj. Care este concluzia la care au ajuns procurorii de fiecare dată? Mortul a fost de vină!

ȘTIRI GdS