12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetSCMU Craiova a defilat cu Tg. Jiu în prima etapă din LNBM

SCMU Craiova a defilat cu Tg. Jiu în prima etapă din LNBM

Baschetbaliştii de la SCMU Craiova au avut parte, sâmbătă, de un meci la îndemână pe terenul celor de la Tg. Jiu. Băieţii lui Kakiouzis au dispus fără prea mult efort de formaţia gazdă, scor 73 – 58, după un joc excelent, în care spectacolul s-a menţinut până la final. Alb-albaştrii au dominat partida, s-au aflat în permanenţă în avantaj şi s-au distrat sub panou şi cu loviturile din afara semicercului.

Partida din Târgu Jiu a avut un debut extrem de spectaculos. Gazdele au înscris primele cinci puncte, iar oaspeții au răspuns prin Qualls, Hawley și Gavriloaia. După tripla lui Ilie, CSM Târgu Jiu s-a distanțat la cinci puncte, dar SCMU Craiova a replicat cu un run de 6-0 și „secundul“ gorjenilor a cerut primul time-out al întâlnirii. În cele din urmă, la finalul actului inaugural, elevii lui Michalis Kakiouzis aveau un avantaj de două posesii: 20-16.

Troupe a deschis sfertul al doilea cu un coș de la mare distanță dar, apoi, el și coechipierii săi nu au mai reușit să se remarce ofensiv. De partea cealaltă, alb-albaştrii au evoluat cu mult entuziasm, au avut reușite spectaculoase și au dus scorul la 32-19. Antrenorul secund al lui CSM Târgu Jiu a solicitat un nou timp de odihnă, însă acesta nu a prea avut efect. Până la pauză, diferența de puncte a rămas neschimbată, iar SCMU conducea cu 41 la 28.

O repriză la îndemâna noastră

Baschetbaliștii lui Kakiouzis au condus ostilitățile și după revenirea de la vestiare, grație reușitelor lui Qualls, Hawley, Papantoniou și Țîbîrnă. La jumătatea sfertului trei, Alionescu (antrenor secund Tg. Jiu) și-a folosit cel de-al treilea time-out al partidei, dar elevii săi nu au răspuns conform planului. Pe măsură ce avantajul craiovenilor a crescut, frustrarea din tabăra gorjeană a început să se resimtă tot mai mult. SCMU Craiova a profitat de greșelile adversarei și, înaintea actului decisiv, avea un ecart de 23 de puncte 65-42, notează Baschet.ro.

În sfertul patru, oaspeții au mai ridicat puțin piciorul de pe accelerație, făcând strictul necesar pentru a-și asigura o victorie confortabilă. Oboseala și-a făcut simțită prezența în jocul ambelor formații, astfel că ultima secvență a consemnat numeroase ratări. În cele din urmă, SCMU Craiova a obținut prima victorie stagională, scor 73-58.

Cel mai bun marcator al învingătoarei a fost Michael Qualls, cu 16 puncte. Din lotul craiovenilor s-au mai remarcat Josh Hawley (12 puncte), Peter Olisemeka (11 puncte), Aurelian Gavriloaia (10 puncte) și Bogdan Țîbîrnă (10 puncte).

Duelul lui SCMU Craiova cu U-BT Cluj-Napoca a fost amânat la cererea ardelenilor, care debutează marți în Basketball Champions League. Partida se va disputa pe data de 27 octombrie.

Citeşte şi: Înfrângere cu Steaua, dar Cupa „Radu Zamfirescu“ a rămas în Bănie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS