12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetSCMU Craiova începe sezonul cu un duel tare în Cupă

SCMU Craiova începe sezonul cu un duel tare în Cupă

-

Echipa masculină de baschet SCMU Craiova debutează vineri în Cupa României, iar antrenorul Michalis Kakiouzis şi jucătorul Bogdan Ţibîrnă au prefaţat duelul cu Oradea, din prima manşă a turului 1 al competiţiei. Partida se va desfăşura vineri seară, de la ora 20.00, în Sala Polivalentă, din Bănie.

„Suntem încântaţi că vom avea primul meci oficial după perioada de pregătire. Jucăm împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din campionat şi vom încerca să jucăm cât mai bine, să depunem un efort cât mai mare pentru a obţine o victorie importantă. Cu siguranţă va fi un meci greu, în special pentru faptul că avem o echipă nouă, cu mici excepţii. Dar s-a depus un efort extrem de mare atât pe plan individual, cât şi colectiv şi am încredere că putem ajunge, treptat, la rezultatele pe care ni le dorim cu toţii.

Invităm fanii alături de noi, să îi susţină pe băieţi şi să se bucure alături de echipă. Suntem la începutul sezonului, nu avem o privire în ansamblu legată de celelalte echipe. Prima dată mă uit la echipa mea, ca în fiecare zi să devină mai bună. Nu mă gândesc niciodată că jucăm împotriva celei mai bune echipe sau a celei mai slabe. Mă interesează să câştigăm fiecare meci în care intrăm pe parchet. Eu, împreună cu Ciprian Enache, lucrăm la toate capitolele pentru a aduce un plus în fiecare zi“, a spus Kakiouzis, pentru GdS.

„Am venit aici să implementez mentalitatea de învingător“

Mentalitatea de învingător le lipseşte majorităţii sportivilor din România, iar tehnicianul grec a mărturisit că a venit să o implementeze şi să facă o treabă cât mai bună la Craiova.

„Ne dorim foarte mult să mergem în runda următoare. Ce a fost în trecut, a fost, iar acum dăm la o parte totul. Contează ce facem de data aceasta şi suntem focusaţi pentru acest meci. Sunt mulţumit de lotul pe care îl am, dar suntem la început deocamdată. De acum înainte începe munca adevărată atât a jucătorilor, cât şi a întregului staff. Oradea are un atuu, acela că lotul este mult mai omogen, majoritatea se cunosc de anii trecuţi, iar antrenorul este acolo de 10 ani.

Avem de partea noastră surpriza. Ei nu ştiu cum vom juca, care este stilul nostru, ce tactică vom pregăti, aşa că ne vom baza şi pe acest lucru. Nu am probleme cu presiunea, mă hrănesc cu presiunea. Dacă vrei să câştigi în viaţă, trebuie să trăieşti cu această presiune şi să îi faci faţă. Am venit aici să implementez mentalitatea de învingător, pentru că de asta este nevoie în primul rând“, a mai punctat Kakiouzis.

Bogdan Ţibîrnă, căpitan după trei sezoane la Craiova

Pivotul echipei din Bănie, Bogdan Ţibîrnă, se află la al treilea sezon în tricoul alb-albastru. Cu această ocazie, clubul din Bănie a decis ca „Ţibi“ să devină noul căpitan, mai ales că este şi unul dintre „veterani“. De asemenea, acesta a vorbit despre duelul cu Oradea, primul oficial al sezonului şi a făcut un apel către public şi iubitorii de baschet.

„Suntem entuziasmaţi de faptul că începem, în sfârşit, noul sezon. Le mulţumesc celor din club pentru încrederea oferită şi că am devenit, oficial, căpitanul echipei. La Oradea se cunoaşte faptul că au experienţă şi valoare. Abia aştept să jucăm cu ei şi să vedem unde ne situăm. Perioada de pregătire a fost scurtă, cu câteva meciuri amicale. Am început mai greu, dar este normal. Aşa se întâmplă când schimbi aproape întreg lotul, dar cred că de la meci la meci am demonstrat că arătăm mai bine. Apărarea ar putea fi atuul nostru, mister pune accent pe acest lucru şi, pe parcurs, pricepem tot mai bine ideile sale.

Prezenţa publicului va conta mult pentru noi, mai ales după această perioadă de aproape doi ani cu sala goală. Îmi place să joc cu sala plină, chiar şi în deplasare, cu toate injuriile care mai şi apar la un moment dat. Pe mine mă motivează şi abia aşteptăm să fie lângă noi. Jucând acolo, ştiu că Oradea începe mai greu sezonul, pentru că se păstrează pentru final, când accelerează brusc. Putem specula acest lucru şi sperăm la o victorie acum şi, de ce nu, o calificare. Domnul Kakiouzis a adus un plus la mentalitatea noastră, cum să fim mai agresivi, cum să muncim cât mai mult. Să fim sinceri, la noi, în România, lipseşte această mentalitate. Nu-mi place să schimb echipele, vreau continuitate şi mă bucur că Marius şi ceilalţi din conducere au avut încredere în mine“, a explicat Ţibîrnă.

Condiţii de participare la meciurile de baschet

Trebuie să menţionăm că pe site-ul oficial al clubului sunt afişate condiţiile de participare ca spectator la meciul de vineri seară. Managerul alb-albaştrilor, Marius Toma, a explicat ce este de făcut pentru a asista la meciul cu Oradea, din Polivalentă.

„Condiţiile nu sunt propice unei promovări masive. Avem posibilitatea de a primi undeva la 1.300 de spectatori în sală, la meci. Condiţiile trebuie îndeplinite obligatoriu, oamenii trebuie să se testeze sau să prezinte dovada vaccinului. Sperăm să nu intrăm, din nou, în acele bule care „torturează“ sportivii şi nu numai. Ne dorim ca în toate etapele de campionat de pe teren propriu să avem susţinerea publicului“, a spus Marius Toma.

Citeşte şi: Gabi Ruse, în premieră în Top 100 WTA! Vezi mesajul româncei!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS