10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetRomânia, în grupă cu Spania, Ungaria și Islanda în preliminariile EuroBasket 2023

România, în grupă cu Spania, Ungaria și Islanda în preliminariile EuroBasket 2023

Naţionala feminină de baschet a României a fost repartizată în Grupa C, alături de Spania, medaliată cu bronz la Cupa Mondială din 2018, Ungaria şi Islanda, în preliminariile Campionatului European din 2023. Tragerea la sorți a avut loc vineri, la Munchen.

Cele zece câştigătoare ale grupelor preliminare, alături de cele mai bune patru ocupante ale locurilor doi se vor califica la FIBA Women’s EuroBasket 2023, competiţie găzduită de Israel şi Slovenia.

Cu toate că sunt calificate automat, cele două echipe gazdă vor evolua în preliminarii. În cazul în care Israel şi/sau Slovenia se vor număra printre cele 14 echipe cu drept de calificare la finalul preliminariilor, locul lor va fi luat de următoarele cele mai bune ocupante ale locurilor doi din grupe.

Pentru determinarea celor mai bune ocupante ale locurilor doi, în cazul grupelor de patru echipe, rezultatele înregistrate cu ultima clasată nu se vor lua în calcul.

Calificările se vor juca în trei „ferestre” internaţionale, 11-14 noiembrie 2021, 24-27 noiembrie 2022 şi 24-27 februarie 2023.

Componenţa grupelor preliminare:

Grupa A: Belgia, Bosnia-Herţegovina, Germania, Macedonia de Nord;
Grupa B: Franţa, Ucraina, Lituania, Finlanda;
Grupa C: Spania, Ungaria, România, Islanda;
Grupa D: Turcia, Slovenia, Polonia, Albania;
Grupa E: Serbia, Croaţia, Bulgaria;
Grupa F: Rusia, Muntenegru, Danemarca, Austria;
Grupa G: Grecia, Marea Britanie, Portugalia, Estonia;
Grupa H: Italia, Slovacia, Luxemburg, Elveţia;
Grupa I: Belarus, Cehia, Ţările de Jos, Irlanda;
Grupa J: Suedia, Letonia, Israel.

La masculin ceva mai accesibil

De partea cealaltă, naționala masculină va începe preliminariile pentru Campionatul European – EuroBasket 2025 din cel mai de jos nivel al acestora, prima fază a precalificărilor.

Luxemburg şi Albania vor fi adversarele tricolorilor în Grupa B din prima faza a pre-calificarilor pentru FIBA EuroBasket 2025, relatează site-ul Federaţiei Române de Baschet.

Prima faza a precalificărilor se va juca în trei etape, 25-28 noiembrie 2021, 24-27 februarie 2022, respectiv 30 iunie – 3 iulie 2022.

Câştigătoarele grupelor şi cea mai bună ocupantă a locurilor secunde vor avansa în faza a doua a precalificărilor, care se va juca, de asemenea, în trei „ferestre”: august 2022, noiembrie 2022 şi februarie 2023.

În celelalte grupe din prima fază a precalificărilor vor evolua Elveţia, Austria, Cipru, Irlanda (A), respectiv Danemarca, Kosovo şi Norvegia (C).

Citește și: Ne pregătim de startul sporturilor de sală! SCM Craiova, la drum cu patru echipe

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS