18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetAleksander Todorov: „Pentru mine e ultimul sezon ca antrenor“

Aleksander Todorov: „Pentru mine e ultimul sezon ca antrenor“

Luni seară, SCMU Craiova i-a administrat prima înfrângere stagională formaţiei U-Banca Transilvania Cluj, după un meci excelent reuşit în special în ofensivă. La finalul meciului, Aco Todorov, tehnicianul alb-albaștrilor a vorbit despre victoria echipei sale și a anunțat că se va retrage din funcția de antrenor la finalul sezonului actual.

În această partidă am vrut să ne demonstrăm nouă înșine că putem să ne luptăm cu cele mai bune echipe din campionat. Știam că după ce am terminat meciul de ieri la 22:15, nu vom fi în cea mai bună poziție. Mai ales după ce staff-ul medical m-a anunțat că nu mă voi putea baza pe Goran Filipovic, titularul nostru la poziția de fundaș și principalul nostru marcator. A trebuit să ne regrupăm într-o perioadă foarte scurtă și să intrăm pe teren cu gândul de a lupta.

E o victorie bună, dar care nu valorează așa de mult, fiindcă doar compensează înfrângerea pe care am suferit-o în fața lui Focșani. Astăzi pot să spun cu certitudine că ne-am calificat în playoff, acesta fiind principalul obiectiv stagional, însă acum suntem foarte aproape de Top 6. Vom fi foarte supărați dacă nu ne calificăm. Nu sunt atât de bun la calcule, dar matematica îmi spune că avem nevoie fie de o victorie cu Dinamo, fie de o victorie cu Timișoara pentru a ajunge în primele șase formații“, a spus Todorov, pentru baschet.ro.

„Am jucat mult mai relaxați“

Cheia a fost să înțelegem că, dacă alergăm fără oprire, avem o șansă la victorie. Asta fiindcă echipa din Cluj este foarte bună pe partea de tranziție. De asemenea, presiunea nu a fost așa de mare ca în duelul cu Steaua, am jucat mult mai relaxați, iar acest lucru se vede și în diferența procentajelor de la distanță. Pentru mine e ultimul sezon ca antrenor și, indiferent de cum se va încheia, mi-a făcut plăcere să lucrez cu acest grup de jucători, merită felicitări“, a adăugat tehnicianul oltenilor.

Citeşte şi: Am „detonat bomba“! SCMU Craiova, prima echipă care învinge Clujul în LNBM

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS