21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetMult de muncă pentru victorie. SCMU Craiova, mai bună decât Steaua în prelungiri

Mult de muncă pentru victorie. SCMU Craiova, mai bună decât Steaua în prelungiri

Am avut de toate la meciul de baschet dintre SCMU Craiova și Steaua București: puncte și aruncări spectaculoase, o accidentare destul de urâtă a lui Mandache, prelungiri, dar și tensiune pe final. Un final de care pot fi mândri doar baschetbaliștii lui Todorov, cei care au reușit să obțină, în cele din urmă, o victorie mare. Și spunem în cele din urmă, pentru că a fost nevoie de o repriză de prelungiri pentru a se stabili învingătoarea. La final, tabela a indicat 85-78 pentru SCMU, care pornește cu încredere înainte de următoarele meciuri oficiale.

Alb-albaștrii au început ca niciodată acest meci, adică extrem de neconcentrați și impreciși la aruncări. Drept dovadă, după aproape șapte minute de joc înscrisesem doar două puncte, timp în care Steaua a adunat 12. Pe parcursul primului sfert am început „urmărirea“ adversarilor, care nu s-au lăsat deloc mai prejos și au continuat să joace bine. La finele primului act, bucureștenii conduceau cu 18-8. La reluare, Craiova a început să înscrie și din afara semicercului prin Diculescu și Oprean, dar și Steaua i-a avut în mână pe Creek și Brown. În aceste 10 minute s-a mers aproape de la egal la egal, iar la cabine s-a intrat cu un avantaj de opt puncte pentru Steaua, scor 37-29.

Sfertul 4 ne-a salvat

La începutul părții secunde, când aveau nevoie mai mult ca oricând de puncte și luciditate în acțiuni, băieții lui Todorov s-au întrecut în ratări, în special din afara semicercului. Diculescu și Filipovic au irosit mai multe aruncări importante ale Craiovei, dar nici Brown și Creek nu se pot lăuda cu prea multe reușite de la distanță. Înainte de ultimele 10 minute, bucureștenii aveau un avans de șapte puncte, scor 56-49.

Ultimul act a fost al oltenilor, care au dominat copios jocul și parcă, brusc, au început să propună un baschet de calitate. A ieșit la rampă Filipovic, cu două „trițe“ exact în momentele importante, iar Dragoș a punctat atât din acțiune, cât și de afară. Într-un final, scorul a fost 70-70, iar cum într-un meci de baschet este nevoie de o învingătoare, a urmat o repriză de prelungiri.

Pratt, omul potrivit la timpul potrivit

În cele 5 minute de overtime am avut parte de o prestație extraordinară a lui Monyea Pratt, cel care, practic, a adus și victoria alb-albaștrilor. De la libere, de sub panou, dar și de la trei puncte, Pratt nu a întâmpinat nicio problemă, iar de remarcat a fost dezinvoltura și ușurința cu care a tratat aproape fiecare fază. S-a încheiat 85-78 pentru SCMU Craiova, care a bifat un succes mai mult decât important Liga Națională.

SCMU Craiova: Filipovic (23), Pratt (12), Diculescu (15), Vucic (12), Țibîrnă (7), Cinac (4), Henson (5), Person (4), Oprean (3), Andrieș, Licurici, Bagairea.

Pentru alb-albaștri va urma un nou meci de foc, mâine, de la ora 19.15, cu liderul U-Banca Transilvania Cluj.

Citește și: Dănuţ Pascu, antrenor SCMU Craiova: „Rezultatul final este pe gustul nostru“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS