10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetÎncepe lupta pentru trofeul Cupei României. SCMU Craiova, debut contra Stelei

Începe lupta pentru trofeul Cupei României. SCMU Craiova, debut contra Stelei

Echipa masculină de baschet SCMU Craiova poate scrie istorie în acest weekend, la Cluj. Trupa lui Aco Todorov va participa în fazele superioare ale Cupei României, iar în cazul unui parcurs perfect pot cuceri trofeul mult visat. Pentru început, alb-albaştrii sunt nevoiţi să treacă de Steaua Bucureşti, în sferturile competiţiei. Apoi, în cazul victoriei, în penultimul act se vor duela cu învingătoarea partidei dintre BCMU Piteşti şi CSO Voluntari. La final, dacă vor ajunge să lupte pentru trofeu, „leii“ din Bănie pot întâlni un adversar de calibru, printre care se numără U-Banca Transilvania Cluj, CSM Oradea şi CSU Sibiu.

Pentru început, sâmbătă, de la ora 14.45, oltenii se vor duela cu Steaua Bucureşti, pentru accederea în „careul de aşi“ al competiţiei desfăşurate la Cluj. Cele două formaţii sunt într-o creştere de formă vizibilă înaintea întâlnirii directe. SCMU a înregistrat patru victorii consecutive în ultimele meciuri oficiale, iar la capătul turului de campionat din LNBM se află pe locul al patrulea în clasament, cu 22 de puncte, la egalitate cu încă trei formaţii, CSM Oradea, CSO Voluntari şi BCMU Piteşti.

De partea cealaltă, după venirea noului antrenor, Eugen Ilie, Steaua a crescut în joc şi au apărut şi rezultatele pozitive. Athletic Constanţa şi BC Timişoara au fost „victimele“ roş-albaştrilor înainte de eşecul dureros cu Oradea, campioana en-titre. În campionat, lucrurile sunt complicate pentru bucureşteni. Aceştia se află pe locul al 9-lea, primul sub linia de play-off, cu 19 puncte, la egalitate cu rivalele Dinamo Bucureşti şi BC Timişoara.

În ultimele şase întâlniri directe, SCMU Craiova are un avantaj clar, de 5-1 la capitolul victorii. Ultimul duel direct a avut loc pe 14 ianuarie, tot la Cluj, dar în campionat, iar atunci alb-albaştrii s-au impus cu 89-75.

Program Cupa României:

Sferturi: Sâmbătă, ora 11.45: CSO Voluntari – BCMU Piteşti, ora 14.45: SCMU Craiova – Steaua Bucureşti, ora 18.25: CSU Sibiu – U-Banca Transilvania Cluj, ora 21.15: CSU Oradea – BC Timişoara.
Semifinala 1: CSO Voluntari – BCMU Piteşti vs SCMU Craiova – Steaua Bucureşti;
Semifinala 2: CSU Sibiu – U-Banca Transilvania Cluj vs CSU Oradea – BC Timişoara.

Citeşte şi: Dragoş Diculescu: „Suntem pe un drum bun, am făcut câţiva paşi înainte“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS