11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetĂsta da record! Steph Curry a marcat 62 de puncte în meciul cu Portland

Ăsta da record! Steph Curry a marcat 62 de puncte în meciul cu Portland

Starul echipei Golden State Warriors, Stephen Curry, a înscris 62 de puncte, un record personal, în meciul câştigat pe propriul teren, cu scorul de 137-122, în faţa echipei Portland Trail Blazers, duminică seara, în liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA).

Fostul dublu MVP al ligii a avut un început de sezon sub standarde față de ceea ce ne obișnuise înainte de accidentările suferite. Însă, în partida contra lui Portland, Steph a explodat. El a marcat un nou career-high, cu 62 de puncte, 18/31 din acțiune, 8/16 de la 3 puncte și 18/19 de la libere.

Curry a fost ajutat și de revenirea lui Draymond Green, care, chiar dacă a marcat un singur punct, a reușit 8 pase decisive și a adus un plus de răutate și experiență care lipsea lui GSW în acest debut de sezon. Apoi Andrew Wiggins a marcat 21 de puncte cu 7 pase decisive iar Kelly Oubre Jr. a înscris 17 puncte. În fine, debutantul James Wiseman a reușit un double-double, cu 12 puncte și 11 recuperări.

Lillard i-a mai ținut pe oaspeți în joc

De partea cealaltă, Damian Lillard a avut și el 32 de puncte, cu două coșuri de 3 semnate în sfertul patru de la 9-10 metri. CJ McCollum a înscris 28 de puncte iar Enes Kanter a venit cu un double-double: 24 de puncte și 12 recuperări.

După acest meci ambele echipe au un palmares de 3 victorii și 3 înfrângeri. Pentru Portland urmează acum duelul cu Chicago Bulls, în timp ce Golden State Warriors vor juca mâine noapte, cu Sacramento Kings.

Dublul MVP a realizat duminică cel mai prolific meci din cariera sa, dar la distanţă de recordul absolut din NBA, deţinut de Wilt Chamberlain cu 100 puncte în 1962.

Citește și: Sorana Cîrstea, singura româncă pe tabloul principal de la Abu Dhabi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS