3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSorana Cîrstea, singura româncă pe tabloul principal de la Abu Dhabi

Sorana Cîrstea, singura româncă pe tabloul principal de la Abu Dhabi

Noul sezon de tenis debutează marți, cu turneul de la Abu Dhabi, unde România va fi reprezentată de o singură jucătoare, Sorana Cîrstea. Aceasta este motivată să câștige cât mai multe meciuri la prima competiție oficială din 2021.

Sorana Cîrstea (30 de ani) nu a avut vacanță și a făcut antrenamente la foc automat atât pe finalul anului 2020, cât și în primele zile din 2021. „Sori” se pregătește în cadrul Complexului Olimpic Sydney 2000 de la Izvorani, la fel ca și Simona Halep.

Sorana s-a antrenat intens în prima zi din noul an, practic s-a bucurat de trecerea dintre ani pe terenul de tenis. Sorana Cîrstea, aflată pe locul 71 WTA, a făcut recent un antrenament grozav, pentru a-şi îmbunătăţi viteza de reacţie. Cert este că jucătoarea din Târgoviște arată foarte concentrată şi agilă pe teren, aşa cum vrem să o vedem şi în sezonul care urmează în circuitul WTA.

Cele mai importante jucătoare cu care s-ar putea duela Sorana Cîrstea în Emiratele Arabe sunt Sofia Kenin (SUA, 4 WTA), Elina Svitolina (Ucraina, 5 WTA), Karolina Pliskova (Cehia, 6 WTA), Aryna Sabalenka (Belarus, 10 WTA), Belinda Bencic (Elveția, 12 WTA) și Garbine Muguruza (Spania, 15 WTA).

După turneul de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), jucătoarea din România va face deplasarea în Australia, acolo unde o așteaptă o carantină de 14 zile.

Patricia Țig nu mai merge în Emiratele Arabe

Cea de-a doua jucătoare din România care ar fi trebuit să fie prezentă pe tabloul principal de la Abu Dhabi, Patricia Țig, a hotărât, pe ultima sută de metri, să nu se mai deplaseze în Emiratele Arabe. Această decizie a venit după ce jucătoarea din Galaţi a fost anunţată de organizatori că se află deja pe tabloul principal.

„Pati” a intenţionat să joace la primul concurs din 2021, s-a înscris pe tabloul principal, dar s-a răzgândit şi a declarat forfait cu câteva zile înainte de startul turneului.

„Da, e adevărat că nu mai joc la Abu Dhabi. Nu a existat niciun motiv la mijloc, pur şi simplu am decis că nu mai joc”, a spus Patricia.

Citește și: Premieră în Bănie. Naționala de rugby va juca pe „Oblemenco“ meciul cu Belgia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS