11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetSCMU Craiova încheie anul cu două partide în Sala Polivalentă

SCMU Craiova încheie anul cu două partide în Sala Polivalentă

Cu o victorie și un eșec în actualul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM), SCMU Craiova va organiza, marți și miercuri, un ultim turneu al anului din calendarul competițional. Alături de olteni, în Bănie vor mai veni să își măsoare forțele Dinamo București, Athletic Constanța și CSO Voluntari.

În prima partidă, de marți, alb-albaștrii vor întâlni, de la ora 16.00, formația Athletic Constanța, în timp ce miercuri, de la ora 19.00, este programată întâlnirea cu CSO Voluntari. Craiova și Constanța s-au mai întâlnit și luna trecută la Oradea, în turneul Cupei României. Atunci, elevii lui Aco Todorov și-au spulberat adversarii, cu scorul de 101-68. Nici duelul cu CSO Voluntari nu este străin pentru gruparea din Bănie. Cele două combatante s-au mai duelat chiar în Sala Polivalentă, în luna martie, iar câștig de cauză a avut tot SCMU Craiova, care s-a impus cu 95-66.

Menționăm că SCMU Craiova nu va putea conta în aceste două meciuri pe unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei, Monyea Pratt. Acesta a suferit o accidentare la finalul săptămânii trecute, la Sibiu, iar în urma ultimelor investigații, accidentarea pare să fie mult mai serioasă față de cum se aștepta.

Primul obiectiv: calificarea în play-off!

Managerul Craiovei, Marius Toma, a vorbit cu GdS despre cele două jocuri din Polivalentă, din această săptămână. Acesta consideră că echipa trebuie să fie atentă, pentru că, fără spectatori, sala proprie contează mai puțin. De asemenea, Toma a anunțat care sunt obiectivele echipei atât în prima parte de campionat, cât și în Cupa României.

„Este un campionat greu, iar pentru toată lumea Covid-ul este principalul adversar. Avem altă echipă acum, față de Cupă, pentru că atunci eram obligați să avem doi români pe teren, acum se poate cu unul singur. Rotația mai lungă ne va ajuta acum. Sperăm să facem un turneu bun, iar echipa să se sudeze cât mai rapid. Voluntari nu trebuie neglijată. Au o echipă interesantă, care vizează unul dintre primele patru locuri în acest sezon. Situația cu terenul propriu este acum una relativă, pentru că, neavând spectatori, totul se desfășoară doar la nivelul parchetului, iar sala proprie nu-ți mai oferă un avantaj. Contează mult absența publicului atât pentru noi, cât și pentru celelalte echipe organizatoare de turnee.

Primul nostru obiectiv este calificarea în play-off, după care vom vedea. De partea cealaltă, în Cupă, vrem să participăm în Final 8 cu dorința de a ajunge în semifinale. Acolo, deja vor conta mult și alte aspecte, de la ziua pe care o vom prinde, până la procentajele la aruncări și starea de sănătate a echipei. Suntem o echipă încă expusă, având în vedere numărul mic de cazuri de Covid. Așa că trebuie să fim foarte atenți la tot ce facem“, a spus Marius Toma, manager SCMU Craiova.

Transferuri în ton cu echipa

Formația din Bănie și-a completat lotul chiar în luna decembrie. Hanson și Vucic au ajuns la Craiova, unde au și debutat deja în meciurile de la Sibiu, iar acum trebuie să se integreze cât mai repede în echipă pentru a juca la capacitate maximă meci de meci.

„Ultimii jucători care au venit în luna decembrie, Hanson și Vucic, nu au avut timp să se integreze 100%. Transferul celor doi a fost în principal realizat la solicitarea antrenorilor. Am dorit să luăm jucători care să se muleze pe stilul echipei, adică să fie rapizi, cu un joc combinativ și multe alte aspecte“, a adăugat Marius Toma.

Partea a doua a sezonului intern va continua la jumătatea săptămânii viitoare, în perioada 6-7 ianuarie.

Citește și: Andy Murray va juca, oficial, la Australian Open. Britanicul a primit wildcard

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS