15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetStart excelent și în campionat pentru SCMU Craiova. Victorie grea cu Pitești

Start excelent și în campionat pentru SCMU Craiova. Victorie grea cu Pitești

După un parcurs excepțional în Cupa României, echipa masculină de baschet SCMU Craiova a bifat și primul succes în noua ediție a Ligii Naționale de Baschet. Oltenii lui Aleksander Todorov au învins, la Sibiu, în sala „Transilvania“, formația BCMU Pitești, cu scorul de 79-77, după un joc spectaculos, dar totodată și disputat.

Meciul a început cum nu se putea mai spectaculos, cu foarte multe puncte și de o parte și de alta. În timp ce alb-albaștrii punctau de două puncte prin Pratt, Filipovic și Diculescu, piteștenii înscriau aproape la fiecare fază de trei puncte. La finalul primelor 10 minute, se înscriseseră nu mai puțin de 56 de puncte, scor 30-26 în favoarea echipei din Pitești.

În actul secund, statisticile și eficacitatea au scăzut brusc, în special în dreptul echipei lui Tudor Costescu. După opt minute de joc, BCMU Pitești mai adunase doar opt puncte, în timp ce Craiova a preluat și conducerea pe tabelă. La pauza mare, oltenii au intrat în avantaj, scor 45-41.

Meci decis în ultimele secunde

În actul al treilea, Craiova a dominat total, iar unii jucători și-au demonstrat valoarea. Aici, putem remarca un coș superb înscris de Mate Vicic, după ce a primit o pasă „boxată“ de la Cinac. Filipovic și Diculescu și-au intrat în mână din afara semicercului, în timp ce pivoții Cinac și Vucic și-au făcut treaba excelent. De partea cealaltă, jocul piteștenilor a scârțâit în cea mai mare perioadă a sfertului, dar aruncările de trei puncte ale lui Măciucă și Jeremic, cât și „capacele“ lui Bishop i-au ținut în joc. Înainte de ultimele 10 minute, SCMU Craiova conducea cu 67-62.

În sfertul al treilea au intervenit atât precipitarea, cât și oboseala. Primele puncte au venit abia după două minute și jumătate de joc, în care jucătorii Piteștiului au avut și ghinion la unele aruncări. Cu cinci minute înaintea finalului, echipa lui Tudor Costescu a reușit să se apropie la un singur punct pe tabelă, scor 70-71, grație mai multor execuții de efect ale pivotului Uță. Finalul de meci a fost gestionat mai bine de olteni, care nu au mai cedat inițiativa până la final. Person a reușit o aruncare de trei puncte incredibilă cu două minute și jumătate înainte de ultimul fluier, care a contat extrem de mult la moralul coechipierilor săi. S-a încheiat, în cele din urmă, 79-77 pentru SCMU Craiova, care a obținut victoria după o apărare perfectă în ultimele 24 de secunde.

SCMU Craiova: Diculescu (12), Pratt (13), Filipovic (16), Țibîrnă (4), Person (7), Vucic (13), Henson, Cinac (14), Bagairea, Oprean, Andrieș.

Alb-albaștrii nu au timp de respiro, pentru că mâine vor avea meci cu CSU Sibiu, echipa gazdă a turneului. Partida va avea loc de la ora 19.45.

Citește și: Pierdere grea pentru România! Corina Căprioriu se retrage definitiv din judo

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS