13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetSCMU Craiova a luat un român cu experiență. Alin Andrieș va juca în Bănie

SCMU Craiova a luat un român cu experiență. Alin Andrieș va juca în Bănie

SCMU Craiova se mișcă din ce în ce mai bine pe piața de transferuri. După ce zilele trecute au fost anunțate transferurile lui Makol și Filipovic, a venit rândul unui jucător român să se alăture clubului din Bănie. Este vorba despre Alin Andrieș, un jucător de 29 de ani și înalt de 1.97 metri. Acesta sosește de la Târgu Jiu și poate evolua pe pozițiile 2-3, anunță Universitatea Craiova Baschet Fans.

În sezonul 2019/20, Andrieș a bifat zece apariții în Liga Națională. El a avut medii statistice de 7.8 puncte, 3.6 recuperări, 1.7 pase decisive și 0.4 intercepții în 22 minute pe partidă. Alin a avut procentaje de 50% la aruncările de două puncte, 31% la trei puncte și 71% la linia de pedeapsă.

El a petrecut un sezon sub Tâmpa, când și-a început cariera profesionistă, după care a evoluat patru sezoane la Timba Timișoara, unul în Liga 1 și trei în LNBM. În vara anului 2015 a semnat cu Gaz Metan Mediaș, unde a jucat un an. A urmat un sezon la SCM Timișoara, pentru ca în stagiunea 2017/18 să joace în cel de-al 2-lea eșalon la Cuza Sport Brăila. În stagiunea 2018/19 a evoluat la BC Athletic Constanța, după care a trecut la CSM Târgu Jiu.

Andrieș a bifat peste 200 meciuri la nivel de seniori, în LNBM, Liga 1 și Cupa României.

Până în acest moment, oltenii au cinci străini sub contract: Monyea Pratt, păstrat din sezonul precedent, respectiv nou veniții Jonathan Person (Sodertalje), Dino Cinac (Reykjavik), Makol Mawien (Kansas State), Goran Filipovic (Siroki). La categoria români, pe lângă Alin Andrieș, SCMU Craiova se poate lăuda cu Bogdan Țibîrnă, Dragoș Diculescu și Andrei Oprean.

Citește și: Goran Filipovic, noul conducător de joc al SCM „U” Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS