24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetGoran Filipovic, noul conducător de joc al SCM „U” Craiova

Goran Filipovic, noul conducător de joc al SCM „U” Craiova

Goran Filipovic este cel de-al 5-lea jucător străin legitimat de SCM „U” Craiova în această perioadă, informează Universitatea Craiova Baschet Fans.

Originar din Croația, Goran are 23 de ani, este conducător de joc şi are 1.83 metri. Pe parcursul ultimelor două sezoane, Filipovic a evoluat pentru HKK Siroki, în primul eșalon al Bosniei-Herțegovina. În 18 apariții pe parcursul stagiunii 2019/20, Goran a avut medii statistice de 12.2 puncte, 4.4 pase decisive, 3.7 recuperări și 14.6 la eficiență în 27.4 minute pe meci. El a reușit 61% la aruncările de două puncte, 39% la trei puncte și 84% la linia de pedeapsă.

Goran Filipovic a cochetat şi cu echipele naționale de juniori ale Croației. El a participat la Campionatul Mondial U19, găzduit în Grecia, în urmă cu cinci ani. A avut șapte apariții la acest eveniment, unde a bifat 44 minute de joc.

Goran este cel de-al 3-lea jucător străin aflat la primul angajament în România din lotul echipei antrenate de Aco Todorov.

Celelalte transferuri perfectate de Craiova sunt: Jonathan Person (Sodertalje), Dino Cinac (Reykjavik), Makol Mawien (Kansas State). De asemenea, alb-albaștrii au semnat noi angajamente cu Dragoș Diculescu, Andrei Oprean, Monyea Pratt, Bogdan Țîbîrnă.

Citeşte şi: SCM „U” Craiova a adus un pivot masiv. Makol Mawian a semnat cu alb-albaștrii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS