3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetFRB și cluburile din Liga Națională se consultă înainte de o ultimă decizie

FRB și cluburile din Liga Națională se consultă înainte de o ultimă decizie

Liga Națională de Baschet se confruntă cu cel mai greu moment din istorie, și anume pandemia Covid-19. Acest lucru a creat o oarecare tevatură între președinții cluburilor de baschet, Federația Română (FRB) și jucătorii mai multor formații din campionat după ce s-a anunțat că nu este exclus ca actuala ediție de campionat să se suspende definitiv.

Căpitanul Craiovei, Porter Troupe, jucătorul formației BCMU Pitești, Goran Gajovic, dar și baschetbalistul Oradei, Giordan Watson sunt doar trei nume „grele” din campionatul intern care s-au opus suspendării definitive a campionatului. Aceștia au transmis mesaje atât federației, cât și pe rețelele de socializare și au cerut ca și vocea lor, a jucătorilor, să conteze în momentul în care se iau decizii.

Horia Păun invită la dialog cluburile din România

Horia Păun, președinte FRB

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun, a trimis, luni, o circulară cluburilor din ligile naţionale de baschet, masculin şi feminin. Acesta solicită punctul de vedere cu privire la situaţia fără precedent creată în baschetul românesc de pandemia de coronavirus.

Având în vedere decretarea Stării de Urgență în România, din cauza pandemiei de COVID-19, dar și dorința federației de a proteja starea de sănătate a tuturor participanților la întrecerile baschetbalistice din România, președintele FR Baschet Horia Paun a trimis astăzi o circulară către toate cluburile angrenate în Ligile Nationale (LNBM si LNBF). Se solicită punctul de vedere cu privire la situația fără precedent creată în baschetul românesc.

În maximum 48 de ore, președintele FR Baschet așteaptă opiniile conducătorilor de cluburi, exprimate deschis și cu deplină responsabilitate. Ele trebuie să reflecte părerea tuturor părților implicate în clubul respectiv (conducători, finanțatori, dar și sportivi, antrenori, staff-uri tehnice)”, se arată în comunicat.

Cele șapte întrebări adresate:

  1. Aveți în anturajul echipei persoane infectate cu COVID-19 sau aflate în carantină sau izolare?
  2. Echipa pe care o reprezentați are acces la sala de antrenamente?
  3. Există vreo decizie internă a clubului dumneavostră cu privire la continuare antrenamentelor pe perioada suspendării LNB?
  4. Întâmpinați dificultăți cu privire la masa/cazarea sportivilor/participanților la activitatea sportivă legitimați la clubul dumneavoastră?
  5. Aveți sportivi/participanți la activitatea sportivă care și-au manifestat intenția de a întrerupe activitatea sportivă în aceste condiții?
  6. Având în vedere că mai mulți conducători de club și-au manifestat neoficial dorința de a se închide imediat sezonul 2019/2020, vă rugăm să ne precizați punctul de vedere al clubului dumneavoastră.
  7. În eventualitatea închiderii LNB, vă rugăm să ne spuneți cum veți soluționa problema angajamentelor contractuale cu sportivii și ceilalți participanți la activitatea sportivă.

În decursul următoarelor 48 de ore, membrii FRB vor afla cu exactitate dorințele fiecărui club din România. Apoi, ei vor fi nevoiți să ia o decizie definitivă.

Citește și: Stoichiță, Rădoi și Burleanu au intrat în autoizolare la domiciliu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS