8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetGalați, bifat! Urmează Mediaș. Baschetbaliștii s-au distrat cu CSM

Galați, bifat! Urmează Mediaș. Baschetbaliștii s-au distrat cu CSM

Echipa masculină de baschet SCM „U” Craiova a defilat, vineri seară, pe teren propriu, împotriva formației CSM Galați. Oltenii s-au impus fără prea mult efort, cu scorul de 85-67 și astfel au bifat a doua victorie consecutivă în Grupa Galbenă.

Trupa lui Aleksandar Todorov a condus ostilitățile de la un capăt la altul și nu le-a permis oaspeților să treacă la conducere în niciun moment al meciului. Primul sfert a fost cel mai dezechilibrat al meciului. Jucătorii de la CSM Galați au ratat din toate pozițiile de la trei puncte, în timp ce Craiova aduna puncte pe tabelă. A fost 21-12 la capătul primelor 10 minute.

În actul secund, formația gălățeană a prins mai mult curaj și s-a mișcat mai bine pe faza ofensivă. Chiar și din afara semicercului au înscris de două ori, dar tot alb-albaștrii au câștigat și acest sfert. Porter Troupe și Omari Gudul au făcut legea sub panoul advers și i-au asigurat Craiovei un avantaj de 12 puncte la pauza mare, 46-34.

Mai relaxați și tot le-a ieșit

În partea secundă a meciului, concentrarea a lipsit din tabăra oltenilor, dar chiar și așa, diferența de pe tabelă a tot crescut. În actul al treilea a ieșit la rampă Durrell Pratt, care a marcat de trei ori de la distanță și i-a asigurat echipei sale un avantaj consistent înainte de ultimele 10 minute.

Sfertul al patrulea a fost și singurul câștigat de oaspeți. Acești s-au impus cu 18-17, după ce gruparea din Bănie a luat serios piciorul de pe accelerație. S-a încheiat 85-67, iar SCM „U” Craiova a ajuns la a doua victorie consevutivă la scor în grupa galbenă.

De menționat că astăzi a debutat pentru alb-albaștri Andrei Oprean, tânărul jucător transferat în această săptămână de la Athletic Constanța.

SCM „U” Craiova: Pratt (15), Laser (13), Berceanu (5), Țibîrnă (4), Gudul (16), Troupe (13), Năsturescu (6) Diculescu (3), Byrd (3), Stoyanov (6), Oprean, Bagairea (1).

Pentru craioveni va urma o deplasare la Mediaș, în etapa a treia. Partida va avea loc la mijlocul săptămânii viitoare.

Citește și: Liga I / Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaş, scor 3-1. Pigliacelli a „împărțit” suporterii!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS