13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetAlexandru Vlăsceanu: Nu este un sezon pierdut

Alexandru Vlăsceanu: Nu este un sezon pierdut

Antrenorul secund al echipei masculine de baschet SCM „U“ Craiova, Alexandru Vlăsceanu, se află pentru prima dată în noua postură, cea de antrenor secund al unei echipe profesioniste. Înainte de venirea în Bănie, acesta a pregătit o perioadă bună de timp echipe de copii şi juniori. Alex a vorbit cu GdS despre experienţa sa la Craiova, situaţia echipei după ratarea primului obiectiv din acest an, dar şi despre ce va urma pentru baschetbalişti în grupa galbenă.

„La Craiova este cu totul şi cu totul altceva”

GdS: Alex, eşti de la începutul sezonului la Craiova. Cum ţi se pare, până în acest moment, experienţa din Bănie?
Alex Vlăsceanu: La Craiova este cu totul şi cu totul altceva faţă de cum eram eu obişnuit. Am fost până anul acesta la copii şi juniori, iar acum, în noua postură, este mult mai dificil. Doar că, atunci când faci ceea ce îţi place, nu mai simţi presiunea şi munca în plus care ţi se atribuie.

GdS: Este pentru prima dată când te afli în postura de antrenor secund?
A.V.: Da, este prima mea experienţă ca antrenor secund la o echipă de seniori, una profesionistă.

GdS: Ai o relaţie bună cu membrii staffului tehnic? Dar cu jucătorii?
A.V.: Ne înţelegem foarte bine cu toţii. Băieţii sunt serioşi şi au priceput că trebuie să îşi respecte întotdeauna antrenorii. Nu am avut certuri sau divergenţe cu ei până în acum, iar acest lucru este foarte important pentru a contura o echipă. De asemenea, am o relaţie bună şi cu antrenorul principal, Aleksandar Todorov.

GdS: Crezi că, în viitorul apropiat, vei face următorul pas, acela de a deveni antrenor principal la o echipă de seniori?
A.V.: Este normal să mă gândesc şi la acest lucru, însă, deocamdată, mai am foarte multe de învăţat. Până să fac pasul acesta, cred că trebuie să mai capăt experienţă, iar apoi voi fi pregătit şi de următorul nivel.

Prezenţa în play-off, obligatorie

GdS: După prima parte a sezonului, echipa s-a clasat pe locul al 7-lea, iar acum va evolua în grupa galbenă. Consideri că este un sezon „negru“, având în vedere că aţi ratat obiectivul principal, şi anume accederea în Top 6?
A.V.: Nu pot spune că este un sezon nereuşit, pentru că şansele la play-off nu le-am pierdut. Ne luptăm pentru un loc în sferturile campionatului şi din grupa galbenă. Era foarte bine dacă ne calificam în primele şase echipe, pentru că, până în play-off, aveam ocazia să ne duelăm cu cele mai bune echipe ale campionatului. Viaţa merge înainte şi sper ca asta să fie o lecţie pentru toţi.

GdS: În acest moment, care este noul obiectiv al echipei?
A.V.: Obiectivul nostru este să ne clasăm pe un loc cât mai bun în play-off, dar, momentan, trebuie să încheiem grupa galbenă pe primul loc.

GdS: Consideri că echipa merita prezenţa în Top 6?
A.V: Da, meritam să fim acolo, dar am avut şi mult ghinion. În duelurile cu Piteşti şi Steaua, din deplasare, am pierdut la limită. De aceea, baschetul este un joc spectaculos, pentru că niciodată nu poţi ştii la ce să te aştepţi.

GdS: Există vreun jucător care a evoluat sub aşteptări în această primă parte de campionat?
A.V.: Echipa de acum a Craiovei deţine jucători foarte valoroşi şi nu cred că a fost vreunul sub aşteptările noastre sau ale conducerii.

GdS: Au existat neînţelegeri în sânul echipei în ultimele zile, după ce obiectivul nu a fost atins?
A.V.: Băieţii sunt trişti, dezamăgiţi, şi este normal până la urmă. Nu ne-am calificat în Top 6, aşa cum ne-am fi dorit, dar supărarea ne va trece rapid, pentru că trebuie să ne montăm pentru ce va urma.

„Motivaţia jucătorilor va fi şi mai mare”

GdS: Vă aşteptaţi la un reviriment al echipei pe ultima sută de metri? Se vor putea motiva jucătorii pentru următoarele meciuri, având în vedere că în prima parte a campionatului nu au obţinut ceea ce îşi doreau?
A.V.: Cred că motivaţia jucătorilor va fi şi mai mare de acum înainte, pentru că toţi vor să demonstreze că doar neşansa a făcut ca această echipă să nu evolueze în Top 6.

GdS: Ce ar mai fi de pus la punct la echipă?
A.V.: Aceste lucruri le ştie mult mai bine antrenorul principal, iar eu nu pot spune cine merită şi cine nu merită să joace la Craiova. Toţi jucătorii au dat tot ce au putut meci de meci, dar aşa a fost să fie în cele din urmă.

GdS: Crezi că, din punct de vedere moral, echipa va fi pregătită de următoarele meciuri?
A.V: Toată lumea şi-ar fi dorit să se lupte mai departe cu echipe precum Clujul sau Oradea. Dar, atâta timp cât nu am pierdut şansele pentru accederea în play-off, ar trebui să existe o motivaţie. De aceea, vom fi pregătiţi şi de aceste meciuri, cu echipele mai slab cotate decât noi pe hârtie.

Alex Vlăsceanu: Nu vom trata nicio echipă cu superioritate

GdS: Vor exista modificări în lot?
A.V.: Dacă vor mai apărea surprize în lot sau dacă vor rămâne aceiaşi băieţi, rămâne de văzut. Dacă se vor face modificări, se vor afla instantaneu, dar, deocamdată, nu ştiu mai multe detalii.

GdS: Cum vezi această grupă galbenă? Vom avea probleme la calificarea în play-off-ul campionatului?
A.V.: Cu siguranţă nu vom avea probleme pentru calificarea în play-off. Echipa are un potenţial foarte mare, iar, în acest moment, ne putem bate de la egal la egal cu orice adversar din România. Nu vom trata nicio echipă cu superioritate. Din contră, ne vom lupta de la egal la egal cu ele şi sunt sigur că vom avea parte de meciuri frumoase.

Citeşte şi: Andrei Nica a adus încă o medalie de aur României la monobob

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS