8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetMeci încins în Bănie. SCM „U” Craiova a răpus vicecampioana

Meci încins în Bănie. SCM „U” Craiova a răpus vicecampioana

-

Echipa masculină de baschet SCM „U” Craiova a obținut o victorie extrem de importantă duminică seară, în prima etapă din noul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Trupa lui Aleksandar Todorov a trecut la limită de vicecampioana României, CSU Sibiu, cu scorul de 75-74, după un meci cu un final dramatic.

Primul sfert a fost echilibrat, ambele formații prezentând un joc de tatonare și de cunoaștere. „Leii” din Bănie s-au detașat totuși la patru puncte la capătul primelor 10 minute, 23-19. Asta după câteva acțiuni personale finalizate de Lazer și Gudul. În actul secund, Sibiul a pus stăpânire pe joc și a profitat de mai multe neînțelegeri din tabăra oltenilor. A fost 42-40 la pauza mare pentru formația lui Dan Fleșeriu.

Victorie mare pentru SCM „U“ Craiova după un final tensionat

Sfertul al treilea a fost la îndemâna Craiovei. Porter Troupe și Russel Byrd au luat la țintă coșul din afara semicercului. Omari Gudul a făcut spectacol sub panou prin mai multe finalizări spectaculoase. De asemenea, apărarea a funcționat perfect, oaspeții reușind să înscrie doar nouă puncte.

În ultimele 10 minute, Sibiul a pus presiune și a trecut în avantaj pe tabelă cu doar două minute înainte de final, 69-68. Americanul Russel Byrd a contribuit decisiv pe final de joc. Acesta a reușit un coș de 3 puncte, care a ridicat moralul băieților lui Aco Todorov în ultimele minute. Cu Tayler Lazer și Porter Troupe perfecți de la linia de libere, SCM „U” Craiova s-a impus cu 75-74 și a debutat cu dreptul în noul campionat.

SCM „U” Craiova: Petrache, Pratt (7), Diculescu (7), Byrd (9), Troupe (17), Năsturescu, Stoyanov (3), Laser (12), Berceanu (2), Țibârnă (5), Gudul (13), Bagairea. Antrenor: Aleksandar Todorov.

CSU Sibiu: Falker (9), Tohătan (6), Gavriloaia (2), Jordan (5), Stan, Torok (2), Cooper (4), Stewart (10), Chatman (12), Philmore (24), Engi. Antrenor: Dan Fleșeriu.

În etapa viitoare, SCM „U” Craiova se va deplasa în Banat, pentru duelul cu BC Timișoara.

Vezi declarațiile de după meci!

Articol scris de Tibi Cocora

Citește și: Progresul Cerăt a trecut lejer de Segarcea şi rămâne pe primul loc

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:29

(VIDEO) Un monument istoric, cuprins de flăcări în Râmnicu...

UPDATE: În incendiu a ars pe lângă catapeteasma datând...

ȘTIRI GdS