16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJudo / Alexia Uşurelu a urcat pe podium la Cupa Europeană din Slovacia

Judo / Alexia Uşurelu a urcat pe podium la Cupa Europeană din Slovacia

Cupa Europeană de cadeţi la judo tocmai s-a încheiat la finalul de weekend, iar clubul CSU Craiova are toate motivele de bucurie. La competiţia desfăşurată în Slovacia, Alexia Uşurelu, sportivă pregătită de Mihai Voinea, a urcat pe podium, obţinând medalia de bronz la cat. 70 kg.

Reuşita Alexiei este cu atât mai importantă cu cât a trecut, în meciul pentru medalie, de o judoka experimentată din Ucraina. Apoi, din păcate, ea a cedat în faţa unei sportive din Bulgaria, care s-a clasat pe poziţia secundă.

Voinea: „Alexia avea ca obiectiv să ia medalie“

Antrenorul craiovencei, Mihai Voinea, a mărturisit pentru GdS că eleva sa putea să obţină chiar şi biletul pentru finală. Totuşi, acesta se mulţumeşte şi cu prezenţa ei pe podium, fiind şi principalul obiectiv de la Cupa Europeană.

„Alexia a participat la această Cupă Europeană în Slovacia şi a obţinut un loc trei la 70 kg, juniori II, cadeţi. Am pregătit acest concurs şi avea ca şi obiectiv să ia medalie. Aşa ar fi putut să participe la vară la Mondialele din Peru, dar şi la Europenele din Bulgaria. Am urmărit competiţia, am ţinut legătura cu ea după fiecare meci. Se putea şi mai bine în meciul cu bulgăroaica, pentru finală. A bătut-o acum doi ani, dar ăsta este sportul.

Totuşi, a câştigat un meci mult mai important, cel pentru bronz. A trecut de o ucraineancă mult mai valoroasă, medaliată pe la Campionatele Europene. Contează mult acest succes pentru moralul ei. Per total, pot spune că mă aşteptam la mai mult, dar, având în vedere condiţiile date, că nu am putut fi prezent cu ea acolo şi că venea după o accidentare, este o medalie foarte bună. Contează că suntem sus. Pe viitor, dacă reluăm ce trebuie şi punem la punct anumite lucruri, putem să tragem la medalia cea mai strălucitoare“, a declarat Mihai Voinea.

Citeşte şi: Canotaj / Marius Cozmiuc: „Vreau să-mi închei cariera pe cea mai înaltă treaptă la JO!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS