15.6 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBox / Alex Popa a impresionat la Cupa României! Aur pentru pugilistul oltean

Box / Alex Popa a impresionat la Cupa României! Aur pentru pugilistul oltean

În perioada 4-9 martie, la Severin, a avut loc Cupa României de Juniori la box. A fost o competiţie cu peste 200 de sportivi prezenţi de la multe cluburi din ţară, iar boxul de calitate nu avea cum să lipsească.

La Cupa României a participat şi clubul CSM Craiova cu doi sportivi: Rareş Stroie (cat. 54 kg) şi Alexandru Popa (cat. 80). Ambii pugilişti, pregătiţi de Marcel Sîrba, au boxat bine, dar doar unul dintre ei a reuşit să ia şi medalie. Alexandru Popa a câştigat cea mai râvnită medalie, cea de aur, după ce a învins toţi adversarii pe care i-a avut în cale, într-o manieră categorică.

Victorii fără dubiu pe tot parcursul competiţiei

Medalia obţinută, precum şi prestaţia lui Alex în ring i-au atras atenţia lui Relu Auraş, cel care i-a şi promis convocarea la lotul naţional pentru următoarele acţiuni. De asemenea, antrenorul Marcel Sîrba a avut doar cuvinte de laudă la adresa elevului său.

„A fost o competiţie puternică şi numeroasă, cu peste 200 de sportivi buni la start. Noi i-am avut pe Rareş Stroie şi Alexandru Popa, iar rezultatul obţinut este unul foarte-foarte bun. Rareş a pierdut în primul meci în faţa celui care avea să iasă campion. A avut o tragere la sorţi complicată, dar mergem înainte. Alexandru Popa a defilat, efectiv, şi a trecut fără probleme de toţi adversarii.

Anul trecut am avut probleme la Cupa României, dar si la CN, iar aici am jucat primul meci cu un sportiv din Bacău. Băiatul meu a boxat frumos şi a învins clar, fără emoţii. În jocul al doilea s-a luptat cu un pugilist din Giurgiu, iar în finală cu unul de la Pandurii Tg. Jiu. L-a bătut fără drept de apel, l-a numărat de trei ori, iar medalia de aur a fost a noastră. Sunt mulţumit de el, e un băiat cuminte, din Daneţi, care învaţă la liceul CFR. Anul trecut am boxat la Cupă. Alex l-a învins pe băiatul lui Gheorghe Simion, iar atunci mi-am dat seama că se poate. Anul acesta a confirmat, iar acest lucru mă încântă. Relu Auraş i-a zis imediat după decernarea premiilor că-l convoacă la lotul naţional. Vor fi turnee de verificare, meciuri de pregătire intense“, a declarat Marcel Sîrba, pentru GdS.

Munca aduce satisfacţii

Înaintea startului competiţiei, Marcel Sîrba i-a motivat pe băieţii săi şi i-a îndemnat la muncă. Totodată, antrenorul craiovean a mărturisit că va pregăti pugiliştii săi pentru competiţiile importante care urmează.

„El e foarte bucuros, multumit de realizarea sa. Înainte de turneu le-am zis că, dacă muncim şi luăm medalii, se cântă imnul României şi suntem cu toţii mândri. De aceea trebuie sa tragem tare zi de zi. Acum ne pregătim de competiţiile mai tari, pentru că urmează Balcanicele, Europenele etc“, a mai spus antrenorul craiovean.

Citeşte şi: Box / Bronz pentru Mario Negrea (SCMU Craiova) la Cupa României de Juniori

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS