17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBox / Bronz pentru Mario Negrea (SCMU Craiova) la Cupa României de Juniori

Box / Bronz pentru Mario Negrea (SCMU Craiova) la Cupa României de Juniori

În perioada 4-9 martie, la Severin, s-a desfășurat Cupa României de Juniori la box. La competiţie au participat 216 sportivi de la mai multe cluburi din întreaga ţară.

La Severin a fost prezent şi sportivul Mario Negrea, legitimat la clubul SCMU Craiova şi pregătit de Dora Mustăţea. Acesta a obținut medalia de bronz la categoria 60 kg, după ce a câștigat trei meciuri extrem de tari. Mai întâi, Mario a trecut de un sportiv din Slatina, apoi de un alt pugilist de la clubul CSM Reșița. Al treilea duel l-a avut cu un boxer de la Dinamo, în faţa căruia nu a avut prea mari emoţii. Din păcate, Mario Negrea a pierdut în cel de-al patrulea meci, cel dinaintea finalei, împotriva unui sportiv de la Bacău.

Dora Mustăţea: „Această medalie de bronz este mulţumitoare“

Contactată de GdS, antrenoarea sportivului craiovean, Dora Mustăţea, s-a arătat mulţumită de evoluţia elevului său, dar şi de medalia obţinută. Aceasta a mărturisit că nu-şi face niciodată planuri măreţe, ci doar realizabile.

„Fiecare pornim la drum cu gândul la medalie, dar ştiam, totodată, că este o competiíe foarte dificilă. La noi este cel mai crescut nivel la juniori. Sunt şi mulţi, dar şi buni. La ultimele competiţii internaţionale, boxul la noi, la juniori, a avut rezultate. Pentru mine, această medalie de bronz este mulţumitoare. Băiatul nu face de mult timp box. Am mai participat şi anul trecut la CN, dar nu a luat medalie. Nu-mi place să-mi pun obiective măreţe pe care nu aş putea să le îndeplinesc. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Momentan, obiectivul a fost să obţinem o medalie. La următoarea competiţie, altfel stăm de vorbă. Va avea planuri şi gânduri pentru primul loc, pentru că are potenţial şi a căpătat experienţa necesară. E un copil de perspectivă, foarte talentat şi a evoluat într-un timp foarte scurt“, a declarat Dora Mustăţea.

Eşec în faţa unui sportiv experimentat

Mario a cedat în semifinalele competiţiei, dar nu în faţa oricui, ci a unui medaliat la Europene şi nu numai.

„În semifinale nu l-a bătut oricine, ci pugilistul care a încheiat pe locul 5 la Mondiale şi care a fost medaliat la European. Sportivul de la Bacău are experienţă mai multă. Până la acel meci, Mario a trecut de boxerul de la Slatina înainte de limită, în a doua repriză. Celelalte două meciuri au fost mult mai dificile. Cel de la Reşiţa a fost cap de serie secundar al categoriei, iar cel de la Dinamo multiplu medaliat la naţionale. Mario a reuşit, printr-o strategie de-a noastră, să îi doboare, să treacă de ei în ciuda experienţei lor.

Va urma Cupa României de seniori, la Sighet. Voi participa cu un sportiv şi sper să nu ne întoarcem cu mâna goală. Va fi mai greu la seniori. Ionuț Cârstinoiu va participa pentru prima dată la o asemenea competiţie, dar vedem ce va urma. Plecăm cu obiectivul de obţinere de experienţă, dar eu zic că se poate lua şi o medalie“, a mai spus Dora Mustăţea, antrenoarea de la SCMU Craiova.

Citeşte şi: Emma Răducanu a muncit pentru nimic cu Sabalenka, la Indian Wells

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS