20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLupte / CSU Craiova se evidenţiază! Alexandra Anghel a adus argintul de la Europene!

Lupte / CSU Craiova se evidenţiază! Alexandra Anghel a adus argintul de la Europene!

Campionatele Europene de lupte de la Bucureşti, găzduite de Sala Polivalentă, s-au încheiat în acest weekend, iar România se poate lăuda la final cu cinci medalii, una de aur, două de argint şi două de bronz.

Un rezultat foarte important pentru CSU Craiova şi nu numai este cel al Alexandrei Nicoleta Anghel, campioana en titre. Aceasta a obţinut medalia de argint la Bucureşti, vineri, după ce a fost învinsă în marea finală de turcoaica Nesrin Baş. De menţionat că Baş este dublă campioană mondială U23 şi campioana europeană en titre U23.

Anghel a învins-o, joi, în preliminarii, pe bulgăroaica Iuliana Vasileva Ianeva, în sferturi a trecut de israelianca Ilana Kratysh, iar în semifinale a dispus de ucraineanca Anastasia Alpieeva.

Cimpoeru, bucuros de medalie, dar cu gândul la viitor

Contactat de GdS, antrenorul Alexandrei Anghel, Aurel Cimpoeru, a vorbit despre prestaţia sa de la acest Campionat European. Acesta s-a arătat bucuros de medalia obţinută şi a mărturisit că mai are la dispoziţie o lună şi jumătate pentru a pune la punct toate detaliile şi pentru a-i aduce pe sportivii săi la cea mai bună formă.

„Competiţia a fost destul de dură, de grea. A fost prea devreme, în acest început de an, pentru a prinde forma la care putea Alexandra să concureze. Spun asta pentru că la aceste Europene au mai fost şi alţi campioni mondiali şi europeni care au pierdut tocmai din cauza acestui motiv. Au venit alţi sportivi care au profitat de faptul că cei consacraţi nu au fost pregătiţi 100% şi au produs multe surprize. Sunt mulţumit de rezultat. Până la urmă este o medalie de argint la capătul unei finale disputate, pe care nu a reuşit să o câştige. Mă bucur că a ajuns să lupte într-o nouă finală. Şansele erau de partea ei, dar o singură greşeală a făcut ca să nu mai poată reveni în meci“, a spus Aurel Cimpoeru.

Adversar complicat încă din primul meci

„A întâlnit în primul meci, în calificări, campioana europeană de anul trecut de la cat. 68 kg. A fost un meci cu mare încărcătură şi probabil şi asta a dus la oboseala de pe parcursul competiţiei. Poate a crezut, în sinea ei, că dacă a trecut de sportiva din Bulgaria, aurul este în buzunarul ei. A avut, apoi, încă două meciuri, cu reprezentanta Israelului, pe care a depăşit-o clar, iar în semifinale a avut meci cu reprezentanta Ucrainei. Ne-a dat ceva emoţii acolo, pentru că a făcut o greşeală, dar s-a redresat şi a câştigat.

Am discutat cu Alexandra după meci. Era dezamăgită, supărată că nu a mai reuşit să producă încă o dată bucuria câştigării unei alte medalii de aur. Pe de altă parte, i-am spus să priveasă şi lucrurile pozitive. Ne motivăm, ne analizăm mai bine, să nu credem că va fi uşor la calificări. Acest lucru ne va da un imbold să fim concentraţi la următoarea competiţie“, a adăugat antrenorul Alexandrei.

Răzvan Kovacs a pierdut la limită

La competiţia de la Bucureşti a participat şi Răzvan Kovacs, un alt luptător de valoare al clubului CSU Craiova. Acesta nu a reuşit să plece cu o medalie, dar a fost lăudat de către antrenorul său.

„Vreau să punctez şi faptul că Răzvan Kovacs, celălalt sportiv al nostru care a participat la Europene, a făcut o treabă bună. Doar o decizie a arbitrilor de ultim moment a făcut să piardă meciul din sferturi, la egalitate cu reprezentantul Georgiei. Sigur putea face mai mult, dar suntem la început de an şi avem la dispoziţie o lună şi jumătate să punem la punct toate detaliile şi să analizăm mai bine ce avem de făcut. Şi el ne va reprezenta la turneul de calificare pentru JO din Azerbaidjan, din luna aprilie. E bine că avem doi sportivi în formă bună“, a încheiat Aurel CImpoeru.

Citeşte şi: Lupte / România a încheiat Europeanul de la București cu cinci medalii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS