14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHaltere / România, din nou la putere! Loredana Toma, două medalii de aur la Europene

Haltere / România, din nou la putere! Loredana Toma, două medalii de aur la Europene

Loredana Toma a reușit o performanță fabuloasă pentru România. Sportiva a reușit să cucerească două medalii de aur la Campionatele Europene de haltere.

Românca era văzută ca favorită certă în proba de 71 kilograme, fiind cotată cu șanse uriașe la cucerirea celor trei medalii de aur. Aceasta a reușit să cucerească două medalii de aur, reușind să se impună la smuls și la total. La proba de aruncat, Loredana Toma a obținut locul al 4-lea. Loredana Toma este una dintre cele mai importante și titrate halterofile din Europa, imaginea ei fiind prezentă chiar și pe afișul competiției.

Loredana Toma, Andreea Cotruţa şi Mihaela Cambei sunt cele mai importante nume din lotul României pentru Campionatele Europene de haltere de la Sofia.

Din lotul României pentru Campionatele Europene de haltere 2024 de la Sofia fac parte 13 sportivi: Marian Cristian Luca (cat. 55 kg), Valentin Ionadi Iancu (cat. 61 kg), Tiberiu Ionuţ Donose (cat. 73 kg), Claudiu Sergiu Popa (cat. 96 kg), Paul Ioniţă (cat. 102 kg), Ioana Mădălina Miron (cat. 45 kg), Bianca Daniela Dumitrescu (cat. 45 kg), Mihaela Valentina Cambei (cat. 49 kg), Adriana Cosmina Pană (cat. 49 kg), Andreea Cotruţa (cat. 59 kg), Marinela Moroşan (cat. 59 kg), Loredana Elena Toma (cat. 71 kg) şi Alexandra Alexe (cat. 87 kg).

Ultima ediție Campionatului European de haltere, din 2023, care a avut loc la Erevan, a fost un adevărat succes pentru România. Sportivii tricolori au reușit să cucerească 14 medalii. Dintre acestea, nouă au fost de aur, trei de argint și două de bronz.

Citește și: Lupte / Ana Andreea: „Aurul se simte cel mai bine când îl câştigi acasă!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS