20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportCamelia Potec: „Era important să dovedim că putem organiza un Campionat European“

Camelia Potec: „Era important să dovedim că putem organiza un Campionat European“

Preşedintele Federaţiei Naţionale de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, a declarat, luni, că s-au depus mari eforturi pentru organizarea Campionatului European la cel mai înalt nivel. Totodată, ea speră că toată lumea, de la sportivi la spectatori, se va bucura de un spectacol de calitate.

„Este o onoare şi un privilegiu să organizăm a 22-a ediţie a CE de înot în bazin scurt, aici în România, după succesul mare al organizării Europenelor de juniori de anul trecut, pentru prima oară. Pentru noi este important ca fiecare persoană implicată în această competiţie, sportiv, membru de delegaţie, antrenor, jurnalist, ca toţi să se simtă confortabil şi să se bucure de spectacol şi de competiţie. Am făcut eforturi mari să organizăm aceste Campionate Europene la cel mai înalt nivel şi sper că sportivii se vor simţi bine în acest nou bazin, de la Otopeni, care s-a deschis anul trecut, pentru că este important ca sportivii să înoate rapid şi sper că toată lumea se va bucura de spectacol.

Cei mai buni înotători europeni au venit în ţară

Pentru noi era important să organizăm într-o zi un Campionat European de seniori şi să dovedim că putem organiza asemenea competiţii. Am trecut acest test anul trecut, când Europenele de juniori s-au bucurat de un mare succes şi a apărut această oportunitate de a organiza Europenele de seniori în bazin scurt. La nivelul federaţiei avem o echipă mică, dar pregătită să dovedim că putem organiza lucruri mari, iar pentru generaţia noastră de înotători este important să-i vadă pe cei mai buni înotători europeni aici la Otopeni, în România”, a spus Camelia Potec, citată de Agerpres.

România va participa la Europene cu un lot de 21 sportivi (7 fete şi 14 băieţi), selecţionaţi în baza formei arătate la Campionatele Naţionale în bazin scurt din perioada 9-12 noiembrie, desfăşurate tot la Otopeni.

Citeşte şi: David Popovici, pregătit de CE: „Un pas mare în pregătirea pentru Jocurile Olimpice“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS