20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportBox Club Universitatea Craiova s-a ales cu o medalie după CN de tineret

Box Club Universitatea Craiova s-a ales cu o medalie după CN de tineret

Săptămâna trecută, la Bacău, au avut loc Campionatele Naţionale de box la nivel de tineret. Peste 100 de sportivi au fost prezenţi, iar Box Club Universitatea Craiova a participat cu un singur pugilist, care a izbutit să şi câştige o medalie şi să se claseze pe podium. Andrei Niţescu, un sportiv care a avut legături până în prezent cu artele marţiale şi care este pregătit de antrenorul Constantin Cucu, a obţinut medalia de bronz la cat. 57 de kg.

Contactat de GdS, antrenorul sportivului craiovean, Constantin Cucu, a declarat că este mulţumit de evoluţia lui Andrei şi este încrezător într-o performanţă mult mai bună a lui în 2024.

„Am plecat la concurs cu gândul de a-l scoate campion pe Andrei. Ne-am gândit la locul I, asta e clar, doar că el nu a avut experienţa necesară în box pentru a fi desemnat cel mai bun. Boxul este artă, nu doar dai cu pumnul şi atât. El a fost depăşit în competiţie de un sportiv foarte valoros din Iaşi. Decizia a fost împărţită, dar eu sunt mulţumit de evoluţie. Asta m-a interesat acum. I-am şi spus înainte de primele meciuri că îmi doresc de la el să văd evoluţie, că se poate şi că evoluează, iar la anul să ieşim campioni. Ne-am făcut iluzii şi acum, la un posibil titlu naţional, dar ne bucurăm şi de medalia de bronz pe care am obţinut-o.

De asemenea, vreau să menţionez că sunt mândru şi de un alt sportiv care a fost instruit de mine, iar acum reprezintă SCMU Craiova. A ajuns în finală cu un sportiv din Bacău, dar a cedat acolo şi a luat, implicit, argintul. Pe 1 decembrie s.a disputat finala, iar spectacolul oferit de către organizatori a fost chiar frumos. Bacăul are viitor în boxul românesc, asta e clar.

Constantin Cucu a trecut de la CSM la Box Club Universitatea

Eu nu mai activez, cel puţin momentan, la CSM Craiova, iar Box Club Universitatea Craiova, clubul pe care îl reprezint acum, dispune de cinci discipline, precum fotbal, box, dans sportiv, ciclism şi sporturi pentru toţi. Această grupare sportivă Box Club Universitatea Craiova a organizat cele mai multe competiţii la nivel local, printre care şi CN de cadeţi la box, în 2022. Au fost implicaţi şi cei de la CSM Craiova, cu logistica, DJTS şi nu numai“, a declarat Constantin Cucu.

Citeşte şi: Camelia Potec: „Era important să dovedim că putem organiza un Campionat European“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS