25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRugby / Eugen Apjok: „Aşteptam mai mult de la meciul cu Tonga. Aveam speranţe!“

Rugby / Eugen Apjok: „Aşteptam mai mult de la meciul cu Tonga. Aveam speranţe!“

Naţionala de rugby a României a încheiat cu înfrângeri pe linie participarea la Cupa Mondială din Franţa, după ce a fost învinsă de Tonga cu scorul de 45-24 (21-17), duminică, la Lille, în Grupa B.

Antrenorul echipei României, Eugen Apjok, a declarat că aştepta mai mult de la meciul cu Tonga.

„Aşteptam mai mult de la acest meci, aveam multe speranţe. Încă de la început eram conştienţi de grupa dificilă în care suntem şi speram că acest meci va permite să obţinem un rezultat pozitiv. Am crezut în acest rezultat până în debutul reprizei secunde, când Tonga s-a desprins definitiv“, a punctat Apjok, citat de Agerpres.

Cam acelaşi lot şi pentru Cupa Mondială din Australia

Tehnicianul a mai spus că cea mai mare parte a lotului actual al României va constitui nucleul echipei care va aborda calificările pentru Cupa Mondială din Australia din 2027.

„80% dintre aceşti tineri se vor afla în echipa pentru calificările Cupei Mondiale din Australia, care vor începe în 2025. Vom încerca să construim ceva. Avem nevoie de mai multe meciuri tari, de mare intensitate. Băieţii au nevoie să muncească şi să crească, pentru că e greu să te pregăteşti când ai puţin timp împreună, o săptămână sau două.

Sper ca Federaţia va face lucruri bune pentru a le permite jucătorilor să facă acest pas înainte. Nu suntem obişnuiţi să jucăm meciuri aşa de intense la fel de des ca alte echipe, ne lipseşte acest lucru. Ştiu că este o diferenţă mare între cele mai bune echipe şi noi. Pentru a progresa, trebuie să facem faţă acestui ecart“, a încheiat selecţionerul României.

Citeşte şi: Rugby / Ciuca bătăilor! Și Tonga i-a venit de hac României în ultimul meci de la Mondial

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS