2.8 C
Craiova
sâmbătă, 9 decembrie, 2023
Știri de ultima orăSportDavid Popovici a spus NU Mondialelor de la Doha! Care este explicaţia sportivului

David Popovici a spus NU Mondialelor de la Doha! Care este explicaţia sportivului

Dublu campion european la 100 și 200 metri liber, David Popovici, a luat decizia să nu participe la Mondialele din 2024 de la Doha, pentru a se pregăti în vederea Jocurilor Olimpice de la Paris.

Antrenorul Adrian Rădulescu a declarat că înotătorul David Popovici se află în plină pregătire pentru Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni (5-10 decembrie), dar va lipsi de la Mondialele din 2024 de la Doha (2-18 februarie) pentru a se concentra pe Jocurile Olimpice de la Paris.

„Ne antrenăm în Bucureşti, atât la Dinamo, cât şi la Lia Manoliu. Încep cursurile la universitate şi e bine să fie prezent cât mai mult ca sa prindă ritmul vieţii studenţeşti. Vom participa în această săptămână la un concurs mic în Elveţia, unde vrem sa vedem nivelul tehnic actual. Apoi urmează Campionatele Naţionale în bazin scurt din 9-12 noiembrie şi Campionatele Europene în decembrie. Este posibil să mai mergem la o competiţie, dar n-am luat o decizie in acest sens”, a spus Adrian Rădulescu, pentru Agerpres.

Rădulescu a adăugat că David Popovici şi-a propus la Europenele în bazin scurt de la Otopeni „un obiectiv simplu, cât mai repede şi cât mai sus (pe podium)”. Nu s-a luat încă o decizie în privinţa probelor în care va lua startul la Otopeni.

La Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, David Popovici, la numai 16 ani, a ocupat locul patru la 200 m liber şi locul şapte la 100 m liber.

Citeşte şi: Echipele SCMU, printre studenţi la deschiderea anului universitar

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS