22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipele SCMU, printre studenţi la deschiderea anului universitar

Echipele SCMU, printre studenţi la deschiderea anului universitar

-

Deschiderea noului an universitar a avut loc luni dimineaţă cu multă voie bună şi entuziasm, iar studenţii s-au reîntâlnit cu emoţiile primei zile alături de profesori şi sportivi. Încă de la ora 8.30, studenţii Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, precum şi sportivii de la clubul SCMU Craiova s-au adunat pe terenul de sport şi au asistat la deschiderea oficială, precum şi la renumita reprezentaţie vocală a lui Ciri Mayer, cel care a intonat imnul Universităţii Craiova alături de fiul său.

Bogdan Burcea: „Studenţii să se ocupe serios de viitorul lor“

Echipele de volei masculin, baschet masculin şi handbal feminin şi masculin au fost prezente, alături de antrenori, la evenimentul de la FEFS. La final, după toate urările de bine ale reprezentanţilor facultăţii, doi dintre antrenorii de la clubul SCMU Craiova, Bogdan Burcea şi Dănuţ Pascu, au vorbit despre bucuria de a fi prezenţi, din nou, printre studenţi. Totodată, la microfoane a venit şi handbalista Ana Maria Ţicu, cea care a explicat, pe scurt, cât de importantă ar fi victoria cu Tg. Jiu, de miercuri seară (ora 18.00, Sala Polivalentă).

„În primul rând, vreau ca studenţii noştri să se bucure de aceşti ani de facultate. FEFS este o opţiune bună pentru foşti sportivi şi nu numai. Beneficiază de o bază şi de condiţii deosebite, în primăvara anului viitor sala de jocuri sportive va fi gata. Va fi locul în care ne vom desfăşura orele practice şi unde vom forma noi antrenori, profesori de educaţie fizică. Le-am urat tuturor succes şi să se ocupe serios de viitorul lor. Nu sunt un profesor sever. Noi am trecut prin ceea ce trec ei azi. Cunoaştem lucrurile de care au nevoie, încercăm să-i ajutăm să-şi creeze deprinderi sănătoase pentru această profesie. Ţinând cont că am închis sezonul trecut nu mai puţin de 30 de sezoane fără pauză, eu cred că denotă seriozitate. Am activat în acest timp la cinci cluburi, deci m-a ajutat mult această facultate“, a declarat Bogdan Burcea, antrenorul echipei feminine de handbal.

Țicu: „Îmi doresc ca la final să fim îm primele cinci formaţii“

„Ne aşteaptă un nou meci greu, aşa cum sunt toate în ultimul timp. Noi suntem încrezătoare, motivate şi sunt sigură că vom face un meci bun. Noi nu ne gândim că Tg. Jiu e mai slab cotată decât noi. Ştim prin ce am trecut anul precedent, când ne-au cam învins. Echipa din Tg. Jiu este bătăioasă şi cu siguranţă vor face multe surprize. Cred că noi, ca echipă, creştem de la meci la meci, se şi vede asta. Am început să ne cunoaştem mai bine, să dezvoltăm mai multe relaţii de joc. Cred şi îmi doresc ca la final să fim îm primele cinci formaţii din Liga Florilor. Am observat că lumea a fost alături de noi la ultimele meciuri şi ne bucurăm că am putut să le oferim un spectacol handbalistic. Vreau să cred că la meciul cu Tg. Jiu vor fi şi mai mulţi în tribune“, a spus şi Ana Maria Ţicu.

Mai întâi la studii, apoi la profesie

Dan Pascu a mărturisit că îşi doreşte ca fiecare student, după terminarea facultăţii, să profeseze în domeniu.

„Pentru toată lumea a fost o zi specială, atât pentru noi, cadrele didactice, cât şi pentru studenţi şi sportivii noştri care au luat parte la această ceremonie. Începe un nou an universitar şi se anunţă lucruri foarte bune pe viitor, pentru că noi ne facem treaba, ca şi cadre didactice, iar ei ca studenţi. Pot spune că suntem pe un trend bun. Menirea acestei facultăţi este ca toţi cei care termină să aibă cunoştinţe cât mai multe, să fie pregătiţţi profesional şi să păşească în noua meserie. Asta îmi doresc şi eu. Toată zona Olteniei este plină de profesori de educaţie fizică şi sport care au terminat la noi la facultate, nu mai spun de antrenori, instructori şi conducători de cluburi“, a punctat şi Dan Pascu, antrenorul echipei masculine de volei.

Citește și: Reacțiile alb-albaștrilor după „U“ Craiova – FC Botoșani 5-1 (VIDEO)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Festivalul Internațional Shakespeare împânzește Craiova și cheamă publicul să...

La 30 de ani de existență, Festivalul Internațional Shakespeare,...

ȘTIRI GdS