14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisF1 / Red Bull, campioană în Formula 1 încă din septembrie! Versatppen a defilat în Japonia

F1 / Red Bull, campioană în Formula 1 încă din septembrie! Versatppen a defilat în Japonia

Max Verstappen a câștigat fără vreo emoție Marele Premiu al Japoniei, iar Red Bull a devenit duminică sigură de primul loc în clasamentul constructorilor. Pentru Verstappen, dublu campion mondial, victoria de la Suzuka a fost a 48-a a carierei. A fost un succes fără emoții pentru olandez, care a pornit de această dată din pole-position.

Verstappen a fost urmat de Norris și Piastri, în timp ce fostul campion mondial Lewis Hamilton a fost al cincilea în Marele Premiu al Japoniei.

Astfel, cursa a fost una excelentă pentru cei de la McLaren, care au avut doi piloți pe podium. Mai mult, Oscar Piastri s-a aflat pentru prima oară între cei mai buni într-o cursă din Formula 1 și a fost considerat „cel mai bun pilot al zilei”.

Ziua a fost una specială pentru Red Bull, care a devenit din nou campioană la constructori, asta chiar dacă Sergio Perez a fost nevoit să abandoneze. Red Bull a ajuns la 623 de puncte și este sigură de primul loc în lupta cu Mercedes, care a acumulat 305.

„Sunt foarte mândru și fericit că am câștigat titlul la constructori. Toată lumea a lucrat excelent”, a spus Verstappen, la finalul cursei de duminică.

Clasamentul general la vârf în Formula 1

1) Max Verstappen – 400 puncte
2) Sergio Perez – 223 puncte
3) Lewis Hamilton – 190 puncte
4) Fernando Alonso – 174 puncte
5) Carlos Sainz – 150 puncte
6) Charles Leclerc -135 puncte
7) Lando Norris – 115 puncte
8) George Russell – 115 puncte
9) Oscar Piastri – 57 puncte
10) Lance Stroll – 47 puncte

Programul sezonului în Formula 1
  • 8 octombrie: Marele Premiu al Qatarului22 octombrie: Marele Premiu al Statelor Unite, la Austin (Texas)29 octombrie: Marele Premiu al Mexicului, la Ciudad de Mexico5 noiembrie: Marele Premiu al Braziliei, la Sao Paulo18 noiembrie: Marele Premiu de la Las Vegas (Nevada)26 noiembrie: Marele premiu de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite)
  • Citește și: Ana Bogdan a dat marea lovitură! Românca a ridicat trofeul de la Parma

    ȘTIRI VIDEO GdS

    ȘTIRI GdS