2.8 C
Craiova
sâmbătă, 9 decembrie, 2023
Știri de ultima orăSportSăptămâna Europeană a Sportului, în prim plan la Craiova

Săptămâna Europeană a Sportului, în prim plan la Craiova

-

Săptămâna Europeană a Sportului este o inițiativă a Comisiei Europene, menită să promoveze sportul și activitatea fizică în Europa, sub motto-ul #BeActive. În fiecare an, între 23 și 30 septembrie, au loc mii de evenimente, fiind organizate de sute de parteneri din țările participante. Proiectul România Be Active este finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+.

În cadrul unei conferinţe de presă au fost prezentate trei evenimente care se vor desfășura în perioada 23-30 septembrie și care sunt cuprinse în calendarul Săptămânii Europene a Sportului.

Explore the talent act with play

Explore the talent act with play este un proiect cofinanțat prin programul Erasmus +, având o durată de 24 de luni. Scopul principal al proiectului este acela de a încuraja copiii de 9-11 ani, proveniți din familii cu dificultăți socio-economice, din mediul rural, să participe la activități fizice multiple, să practice diferite jocuri educative, contribuind astfel la dezvoltarea abilităților lor fizice, sociale și cognitive, dar și la dezvoltarea personalității lor. De asemenea, un alt obiectiv major este dezvoltarea sportului din țările partenere (Turcia, Portugalia și România), prin examinarea modului în care este gestionat sportul și prin transferul culturii sportive.

„Cu ocazia Săptămânii europene a sportului, ne-am gândit să organizăm un eveniment în cadrul proiectului. Acesta va avea loc sâmbătă, 23 sept 2023, în Parcul Tineretului din Craiova, începând cu ora 11.00. Vor participa 50 de elevi, cu vârste cuprinse între 9-11 ani, din Malu Mare, care vor beneficia de o serie de activități sportive: jocuri dinamice, ștafete, plimbări cu bicicleta, trasee aplicative desfășurate în zona Parcului de aventura“, a spus Costin Nanu, prodecanul Facultăţii de Fizică şi Sport din Craiova.

Craiova SportFest – BeActive Night

Direcția Județeană de Sport Dolj organizează în data de 29 septembrie 2023, între orele 19.00-23.00, pe Stadionul de Atletism din Craiova, evenimentul „Craiova SportFest – BeActive Night” cu participare gratuită.

„Acțiunea se înscrie în manifestările prilejuite de Săptamâna Europeană a Sportului și va consta în demonstrații și ateliere de inițiere pe diverse ramuri de sport (atletism, badminton, baschet, dans, fitness, fotbal, gimnastică, handbal, judo, karate, lupte, scrimă, șah, tenis, tir cu arcul și volei) susținute de cluburi și asociații sportive din județ. De asemenea, în cadrul evenimentului se va desfășura PROMENADA Inimii, acțiune susținută cu premii de Rotary Club Craiova.

Participanții la ateliere vor primi un “Pașaport Sportiv” și vor trebui să obțină “vize” de la cel puțin patru sporturi diferite pentru a putea câștiga un premiu la tombola care se va desfășura la ora 22.00. Accesul pe Stadionul de Atletism se va face cu încălțăminte sport“, a punctat Alina Ionescu, directorul DJS Dolj.

Cupa STARTSPORT pentru sănătate

Evenimentul sportiv „Cupa STARTSPORT pentru sănătate” este un proiect finanțat de Consiliul Județean Dolj din fondurile alocate pentru evenimentele nonprofit de interes județean, pentru anul 2023. Competiţia se va desfășura în data de 30 septembrie, pe Stadionul de Atletism „Nicolae Mărășescu” din Craiova, începând cu ora 11.00.

Proiectul este implementat de Asociația STARTSPORT Claudia și Sebastian Ștef, în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Atletism Dolj, Clubul Sportiv Municipal Dolj, As. Română a tinerilor cu iniţiativă, Sc. Gimn. Traian, Sc. Gimn. Mihai Eminescu, Sc. Gimn. Constantin Gheorghiţă Podari, Sc. Ten Medical SRL, S.C. TOP Diabet SRL.

„Obiectivul principal al acestui proiect vizează dezvoltarea unor atitudini și practice sănătoase, prin intermediul practicării sportului amator și de performanță, la nivelul populației tinere, din județul Dolj, ca o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber, privind combaterea consumului de tutun, alcool și droguri. Urmărește creșterea interesului tinerilor, adolescenților și copiilor față de activitățile sportive, și motivarea acestora în scopul practicării mișcării, aceasta având o importanță majoră în combaterea obezității infantile. Acest eveniment se adresează tuturor copiilor și adolescenților din județul Dolj, cu vârsta cuprinsă între 5 și 15 ani și își dorește să aducă la start un număr cât mai mare de participanți“, a spus antrenoarea Claudia Ştef.

Citeşte şi: Universitatea Craiova îl cheamă pe Reghecampf la Comisie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:01:57

Hermannstadt – „U“ Craiova | Ivaylo Petev: „Sper să...

Universitatea Craiova are de parte de o deplasare dificilă...

ȘTIRI GdS