15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJudo / LPS şi CSU Craiova s-au întors cu tolba plină de medalii de la „Cupa Temerarul“

Judo / LPS şi CSU Craiova s-au întors cu tolba plină de medalii de la „Cupa Temerarul“

La finele săptămânii precedente, mai exact în perioada 15-16 septembrie, la Sibiu a avut loc Turneul Internaţional de judo „Cupa Temerarul“. CSU Craiova, sub îndrumarea lui Mihai Voinea, a impresionat la competiţie, sportivii legitimaţi la club cucerind 12 medalii (patru de aur, două de argint şi şase de bronz), una mai strălucitoare decât cealaltă. De asemenea, la turneu a participat şi clubul LPS Craiova, care a avut doi medaliaţi cu argint.

Pentru CSU Craiova, medaliile de aur au fost obţinute de către Alexia Uşurelu (U21, cat. 78 kg), Lorena Manda (U21, 52 kg), Darius Florescu (U21, 60 kg) şi Bogdan Bîrsan (U16, 81 kg). Argintul a fost câştigat de către Antonia Săftescu (U14), respectiv Daria Bercea (U14, 57 kg). Totodată, medaliile de bronz le-au luat Antonie Militaru (U16, 66 kg), Ana Dică (U16, 48 kg), Marika Francu (U18, 48 kg), Elena Grigore (U16, 52 kg), Valentina Grigore (U18, 63 kg) şi Angelica Prejbeanu (U16, 70 kg).

De la LPS Craiova, medalia de argint a fost obţinută de către Bianca Bîrsan (U14, 40 kg), în timp ce Ana Maria Voinea (U9) a câştigat aurul.

De menţionat că CSU-LPS Craiova s-a clasat pe locul al doilea în clasamentul pe medalii de la „Cupa Temerarul“.

Mihai Voinea: „Se cunoaşte munca şi forma bună a copiilor“

Mihai Voinea, antrenorul sportivilor, a declarat pentru GdS că se aştepta la un număr mai mare de medalii obţinute, pentru că toţi copiii au avut parte de multe antrenamente pe perioada vacanţei.

„A fost o competiţie importantă, la care am participat cu un număr destul de mare de sportivi. Pot spune că sunt mulţumit de comportarea elevilor mei. Şi data trecută, la mare, ne-am descurcat bine. Făcând antrenamente şi pe timpul vacanţei, se cunoaşte munca şi forma bună pe care o au copiii, iar acum culegem roadele. Încercăm să ajungem în două părţi perioada următoare, pentru că avem Finala pe ţară, precum şi Campionatul Balcanic de juniori din Bosnia. Acolo voi merge cu două sportive, Alexia Uşurelu (78 kg) şi Lorena Manda (48 kg) şi sperăm să obţinem un rezultat important. Totodată, în weekend-ul acesta va fi Finala pe ţară la sol U13-U15. Mă aşteptam la medalii ca să fiu sincer, pentru că pregătirea îşi spune cuvântul“, a declarat Mihai Voinea.

Citeşte şi: Handbal / Dezamăgire în Bănie şi entuziasm la Vâlcea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS