21.7 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportLupte / Super rezultat! Florin Mihalcea, medaliat cu bronz la Mondialul de lupte pe plajă

Lupte / Super rezultat! Florin Mihalcea, medaliat cu bronz la Mondialul de lupte pe plajă

În perioada 6-9 septembrie, la Constanţa s-a desfăşurat Campionatul Mondial de lupte pe plajă. La competiţie a participat şi clubul CSU Craiova, care a fost reprezentat cu brio de către Florin Mihalcea. Sportivul pregătit de Aurel Cimpoeru a obţinut medalia de bronz la U17 (cat. 60 kg) şi astfel a dus CSU Craiova pe podium.

Aurel Cimpoeru, antrenorul luptătorului craiovean, a vorbit cu GdS despre reuşita elevului său şi a menţionat faptul că rezultatul obţinut este peste aşteptările sale.

„Rezultatul este îmbucurător, peste aşteptările mele. La CN a obţinut tot medalia de bronz, pierzând în faţa unui alt sportiv de la noi din ţară, pe care acum l-a depăşit în faza grupelor. Au fost trei meciuri în grupă, a depăşit un sportiv din Ucraina bine cotat. Florin s-a mobilizat excelent, a revenit de la 2-0 şi a câştigat cu 3-2. În finala mică, sportivul meu s-a impus mai lejer decât în grupe în faţa aceluiaşi luptător din Ucraina. Cei doi s-au reîntâlnit şi mă bucur că s-a demonstrat că nu a fost o întâmplare prima victorie. Astfel s-a obţinut bronzul şi sunt bucuros pentru rezultat şi pentru el, pentru că se adaugă o medalie în palmaresul lui.

Bănuiesc că această reuşită îi va da curaj pe mai departe şi va fi mult mai determinat şi în meciurile care vor urma. Şi Florin este bucuros şi fericit că a luat o medalie la un Mondial. Este un început de drum şi sperăm să continuăm să impresionăm.

Încep emoţiile unui Mondial

Pentru CSU Craiova şi Aurel Cimpoeru încep emoţiile în perioada următoare, pentru că Alexandra Anghel şi Răzvan Kovacs vor participa la Campionatul Mondial de lupte de la Belgrad. Antrenorul sportivilor speră şi îşi doreşte să se atingă cel puţin o finală.

„Pe plajă s-au încheiat competiţiile, iar de acum înainte putem spune că va urma greul. Peste două săptămâni intrăm în focurile Mondialului de la Belgrad cu Alexandra Anghel şi Răzvan Kovacs. De asemenea, în aceeaşi perioadă, doar că la Tg. Mureş, avem Campionatul Naţional de U15. O să mă împart astfel încât să ajung în ambele părţi. La Belgrad, Kovacs va intra de duminică, iar Alexandra Miercuri şi joi. Noi sperăm să prindă una dintre finale“, a adăugat Aurel Cimpoeru.

Citeşte şi: Lupte / CSM Craiova a performat la CM! Andreea Ungureanu a obţinut medalia de argint

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS