25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAur pentru România la Mondiale! Bodnar și Radiș au defilat în finală şi merg la JO

Aur pentru România la Mondiale! Bodnar și Radiș au defilat în finală şi merg la JO

Simona Radiș și Ancuța Bodnar, campioane olimpice, mondiale și europene, au câștigat finala la dublu rame. Româncele au terminat cursa într-un timp de 06:46.94. Au fost urmate de barca Lituaniei, care a venit la 3,4 secunde în urma lor. Pe 3 a terminat SUA, la 3,51 secunde de România. 

Bodnar și Radiș nu au avut rival în această cursă. Au condus încă de la început și au fost pe primul loc la fiecare bornă, mărindu-și treptat distanța față de rivale.

Aceasta este prima medalie de aur a României la Mondialele de la Belgrad, după cele trei medalii obţinute în finalele de sâmbătă, argint la patru rame feminin (Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş), bronz la dublu rame feminin (Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel) şi la dublu vâsle feminin, categorie uşoară (Mariana-Laura Dumitru şi Ionela Cozmiuc).

Radiș și Bodnar erau campioanele en-titre, după succesul din 2022. Astfel, cele două sunt primele care își apără titlul mondial, în aceeași formulă de la perechea Cozmiuc-Beleagă (dublu vâsle categorie ușoară), în 2017 și 2018.

România va mai fi reprezentată duminică în finalele de la opt plus unu feminin şi opt plus unu masculin.

Citeşte şi: Mara Gae, noua senzație din tenisul feminin! Românca e campioană la US Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS