27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportÎncredere pentru JO! Alexandra Anghel a luat bronzul la Ranking Series Budapesta

Încredere pentru JO! Alexandra Anghel a luat bronzul la Ranking Series Budapesta

Luptătoarea craioveancă Alexandra Anghel a cucerit medalia de bronz la categoria olimpică 68 kg la Ranking Series Budapesta! În cadrul turneului de clasament din capitala Ungariei, Alexandra a obținut o performanța promițătoare in perspectiva Campionatului Mondial, care va avea loc în luna septembrie și care o poate trimite direct la Olimpiada de la Paris din 2024.

Contactat de GdS, antrenorul Alexandrei de la clubul CS Universitatea Craiova, Aurel Cimpoeru, a vorbit despre rezultatul obținut de eleva sa și a menționat faptul că cel mai important este că s-a descurcat excelent la categoria olimpică. Totodată, acesta a punctat și faptul că Alexandra nu este încă 100% din toate punctele de vedere.

„Mă bucură faptul că Alexandra a adunat puncte în clasamentul mondial, pentru că acest concurs a fost unul de Ranking Series, de punctaj mondial, care îi dă dreptul să aibă o situație mai bună la tragerea la sorți pentru Mondial. A luat această medalie în categoria olimpică, ceea ce este o reușită. A depășit adversare din categoria 68 kg și ne dă speranțe în vederea calificării la Jocurile Olimpice. Încă nu suntem la 100%, e perioada de încărcare, acumulare. Tocmai în septembrie va avea loc Mondialul, dar, până atunci, vor fi turnee care punctează și care ne arată unde suntem în momentul de față. Cred că, din punct de vedere fizic și al tonusului, Alexandra va arăta mult mai bine în septembrie“, a declarat Aurel Cimpoeru.

De la Mondiale direct la Olimpiadă?

Alexandra Anghel poate obține biletul pentru JO încă de la Mondiale, dacă se va clasa pe podium sau dacă se va impune la duelul de baraj al locurilor cinci.

„În funcție de rezultatul de la Campionatul Mondial se poate ajunge direct la Olimpiadă. Dacă vom prinde podiumul, suntem deja calificați. De la CM merg la Paris cinci sportive. Este mai drastică selecția de data aceasta. Primele trei vor merge la JO direct, iar locurile cinci vor avea un meci de baraj pentru calificare. Nu știu cum s-a socotit, dar e o presiune fantastică în plus. E vorba și de o fracțiune de secundă, de o clipă de neconcentrare și poți pierde totul, nu doar medalia și titlul. Factorul psihologic joacă un rol extrem de important și, dacă nu îți revi, nu poți face față și în următoarea luptă. Contează mult partea psihică și trebuie să lucrăm la acest capitol.

Acest loc trei la Ranking Series Budapesta este meritat pe deplin. A disputat patru meciuri, și-a depășit adversarele cotate bine. În sferturi a cedat în fața unei chinezoaice pe care în 2018 a depășit-o la București cu 5-3. De această dată nu și-a făcut un plan tactic cum trebuia, iar concentrarea nu a fost la nivelul cel mai mare. Sunt sigur că într-un meci cu miză mai mare concentrarea îi va spori. Lupta pentru JO va fi acerbă, pentru că toată lumea va atinge forma maximă la Mondiale. Ne rugăm să fie ferită de accidentări și există posibilitatea de a obține calificarea încă de la primul criteriu. Dacă nu, vor urma încă două turnee de calificare, unul european și unul mondial. Cred că are valoarea necesară pentru a ajunge la JO“, a încheiat antrenorul Aurel Cimpoeru.

Citește și: Carlos Alcaraz pune stop dominației lui Djokovic și triumfă la Wimbledon 2023

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS