18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDavid Popovici: „Nu poți la fiecare competiție să dobori un record mondial“

David Popovici: „Nu poți la fiecare competiție să dobori un record mondial“

David Popovici a obținut două victorii de moral la Trofeul Sette Colli de la Roma, la 100 și 200 de metri liber, ambele cu timpi încurajatori în perspectiva Campionatelor Mondiale de la Fukuka. Sportivul nostru a dezvăluit cum va decurge programul de antrenament în perioada următoare și a oferit o lecție de maturitate, spunând că este răbdător pentru a-și îmbunătăți performanțele în bazin.

„Mă bucur că am revenit în programul de competiții mai puternice. Aveam nevoie să mă întrec cu adversari mai puternici și o să începem ușor-ușor pregătirea pentru Campionatele Mondiale. O să avem, totodată, antrenamente puțin mai scurte, puțin mai rapide, mai specifice îndreptate spre competiții. Venim dintr-o perioadă de antrenament destul de puternică, mulți kilometri, cu seturi destul de grele“, a declarat Popovici, citat de Gsp.

„Trebuie doar să ai răbdare, eu unul am!“

David e conștient că nu poate doborî recorduri mondiale la fiecare cursă la care ia startul, dar are răbdare şi este convins că va veni momentul ca performanțele sale să se îmbunătățească.

„N-aș zice că a existat un moment (n.r. în care să se fi îndoit că nu poate repeta performanțele de anul trecut). N-am cum să ignor performanțele de anul trecut, dar nici nu pot să le las să mă definească, pentru că au fost în timp. Un moment favorabil pe care vreau să-l repet și pe care vreau să-l îmbunătățesc, dar cu timpul, nu e nicio grabă. Știu că oamenii care mă urmăresc, cărora le place înotul, înțeleg că acesta este sportul. Nu poți la fiecare competiție să dobori un record mondial, dar vin și acele competiții la un moment dat, trebuie doar să ai răbdare, eu unul am“, a încheiat Popovici.

Citeşte şi: David Popovici, „regele“ Romei! Triumf formidabil și aur la 200 m liber

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS