26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDavid Popovici, „regele“ Romei! Triumf formidabil și aur la 200 m liber

David Popovici, „regele“ Romei! Triumf formidabil și aur la 200 m liber

David Popovici a câștigat și proba de 200 de metri liber din cadrul Trofeului Sette Colli de la Roma. Ajuns în finală cu al 4-lea timp, sportivul nostru a înotat mult mai repede în cel mai important moment și a terminat primul. El a înregistrat un timp de 1:45,49 secunde, cu peste o secundă mai bun decât Thomas Dean, campion olimpic la Tokyo în această probă.

David Popovici a încheiat en-fanfare participarea la Trofeul Sette Colli de la Roma. Ieri, sportivul nostru a câștigat cursa de 100 de metri liber, înotând cele două lungimi de bazin în 48,10 secunde, nou record al competiției. Astăzi, Popovici a revenit în bazin pentru proba de 200 de metri liber și a dat din nou recital. 

Nu a forțat și tot locul întâi l-a luat

Deși a înotat pe culoarul 6 în finală, sportivul nostru a forțat mult mai mult. A condus cursa de la un capăt la altul și a obținut victoria cu un timp de 1:45,49. Podiumul a fost completat de britanicul Thomas Dean (1:46,86) și italianul Stefano Di Cola (1:46,90).

Timpul înregistrat de Popovici este mult sub personal best-ul său pe această distanță, 1:42,97, cu care a cucerit aurul european anul trecut, în același bazin de la Roma. 

Evident, la Mondialele de la Fukuoka vor intra în scenă cei mai buni rivali ai sportivului nostru. Dar, în același timp, și el va concura la un nivel mult mai ridicat la cea mai importantă competiție.

Citește și: Atenţie, urmează finala la 200 m! David Popovici, fără probleme în calificări

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS