5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportScrimă / România a obţinut aurul European la U23 prin Radu Niţă

Scrimă / România a obţinut aurul European la U23 prin Radu Niţă

După parcursul fantastic avut în februarie la Campionatele Europene de scrimă pentru cadeți și juniori, România a impresionat și la Europenele U23. Radu Niţu a cucerit medalia de aur în proba individuală de sabie, marţi, la Budapesta. Acesta l-a învins în finala competiţiei cu 15-13 pe conaţionalul Alexandru Zmău, medaliat cu argint. Medaliile de bronz au revenit spaniolului Santiago Madrigal, învins în semifinale de Zmău cu 15-10, şi maghiarului Gergo Horvath, întrecut în penultimul act de Niţu cu 15-12.

„Medaliile românești de la Budapesta – un podium cu doi tricolori și primele medalii pentru România. Radu Nițu (CS Riposta București) și Alexandru Zmău (CSA Steaua Bucureşti) au adus aur și argint pentru sportul românesc. Alături de ei s-a aflat și Matei Cîdu (CSA Steaua București) – ocupantul locului 6. În spatele acestui succes tricolor stau oamenii care au muncit alături de sportivi. Vorbim despre antrenorii Marius Gălățanu, Rareș Dumitrescu, Alin Badea și Sandu Constantin. Le mulțumim tuturor și le transmitem felicitări!”, se arată în comunicatul Federaţiei de Scrimă.

Matei Cîdu, învins în sferturi de Horvath cu 15-13, s-a clasat pe locul 6. Rareş Ailinca a ocupat locul 32. În proba feminină de floretă, Anca Săveanu a ocupat locul 10, fiind învinsă în optimi de italianca Anna Cristino, cu 15-6, iar Andreea Dincă a pierdut în optimi în faţa ucrainencei Alina Poloziuk cu 4-15, clasându-se pe locul 12.

Titlul continental a fost obţinut de ucraineanca Olga Sopit, care a dispus în finală de italianca Vittoria Ciampalini, cu 15-10. Medaliile de bronz au fost câştigate de franţuzoaica Eva Lacheray, învinsă în semifinale de Ciampalini cu 15-13, şi de Anna Cristiano, învinsă de Sopit în semifinale cu 15-12.

Citeşte şi: Judo / Sportivii de la LPS şi CSU Craiova au luat trei medalii la Naţionalele U15

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS