12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCulturism | Gabriel Toncean: „Ne dorim să obţinem titlul de campioni mondiali“

Culturism | Gabriel Toncean: „Ne dorim să obţinem titlul de campioni mondiali“

Preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness (FRCF), Gabriel Toncean, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Reghin, că după succesul înregistrat de lotul României prin câştigarea Campionatelor Europene 2023 din Spania îşi doreşte care ţara noastră să obţină şi titlul de campioană mondială. Gabriel Toncean a reamintit că echipa României a reuşit, pentru a doua oară consecutiv, să obţină titlul de campioană europeană la Santa Susanna, cu un total de 641 de puncte.

„Diferenţa care ne-a adus pe prima treaptă a podiumului a fost enormă faţă de ocupanta locului doi, faţă de Ucraina. Mă bucură şi îmi dă speranţa că, peste 5 luni, la Campionatul Mondial, tot din Spania, România va fi fruntaşă. Aş avea curajul chiar să spun că ne dorim ca la Campionatul Mondial să obţinem titlul de campioni mondiali. La cum am văzut sportivii de determinaţi, nu cred că ceva ne poate sta în cale. Le-am spus şi lor: singurii lor adversari, ca de obicei, sunt chiar ei. Concurenţa este din ce în ce mai mare la competiţii. Cu cât vin ei într-o formă mai bună, cu atât au şanse mai mari la titlul mondial“, a declarat Gabriel Toncean, citat de Agerpres.

„Este foarte greu să rămâi sus“

Preşedintele FRCF susţine că pregătirea pentru Campionatele Mondiale a început deja şi că deja se resimte presiunea.

„Suntem percepuţi ca şi campioni europeni şi toată lumea are aşteptări de la noi. În momentul de faţă există probabilitatea să nu facem o aşa figură frumoasă la Campionatul Mondial, dar ne asumăm şi acest lucru. Faţă de anii trecuţi, lotul naţional este mult mai puternic. Experienţa coordonatorilor este una mult mai mare, pentru că până la urmă vorbim şi de ochii lor de selecţie. Nu vorbim doar de o selecţie, hai să zicem, un clasament făcut la final de competiţie, pentru că un sportiv care la un campionat naţional ia locul unu, nu înseamnă că poate avea o formă competitivă la un campionat european sau mondial“, a precizat Toncean.

Reamintim că selecţionerul loturilor României de culturism şi fitness este Costel Torcea, de la CS Gladiator Gym Craiova. Acest club a „dat“ şi unul dintre antrenorii secunzi, pe fostul mare campion Cristi Firică.

Citeşte şi: Bonucci se retrage după sezonul viitor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS