21.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisGabi Ruse intră pe tabloul principal de la Roma după un super-joc cu Rahimova

Gabi Ruse intră pe tabloul principal de la Roma după un super-joc cu Rahimova

Gabi Ruse a reuşit să acceadă pe tabloul principal de simplu al turneului WTA 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale 3.572.618 euro, marţi, după ce a învins-o pe Kamila Rahimova (Rusia), cu 6-7 (6/8), 6-3, 6-3. Ruse a obţinut victoria după aproape trei ore de joc (2 h 57 min).

Românca a fost condusă în primul set cu 3-0 şi 4-1, apoi Ruse a avut 5-4. Deşi românca a servit pentru set, Rahimova (21 ani, 90 WTA) a trimis setul în tiebreak, unde a câştigat cu 8-6. Rahimova a condus în actul secund cu 2-0 şi 3-1, dar Ruse a reuşit o serie remarcabilă de cinci game-uri. Gabi a început setul decisiv cu dreptul, cu 2-0, dar a fost egalată, 2-2. La 3-3, Ruse a făcut un nou break, câştigând într-un final cu 6-3.

Ruse a reuşit 5 aşi, dar a comis şi 5 duble greşeli, în timp ce adversara sa a avut 3 duble greşeli.

Ruse şi-a asigurat un cec de 7.828 de euro şi 40 de puncte WTA. În primul tur, ea o va înfrunta pe cehoaica Linda Fruhvirtova (18 ani, 55 WTA).

Alte trei românce intră în „focuri“

Pe lângă Gabi Ruse, alte trei românce au intrat pe tabloul principal de simplu, Irina Begu, Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan. Begu, cap de serie numărul 31, va debuta direct în turul secund, contra chinezoaicei Xiyu Wang, victorioasă în faţa italiencei Lucrezia Stefanini cu 7-6 (7/2), 7-6 (7/2). Cîrstea va juca în prima rundă contra americancei Katie Volynets, iar dacă va trece de aceasta o va înfrunta pe letona Jelena Ostapenko. Ana Bogdan va întâlni în primul tur o jucătoare venită din calificări, japoneza Nao Hibino, iar dacă va câştiga următoarea sa adversară va fi Caroline Garcia (Franţa).

La dublu, Ruse şi ucraineanca Marta Kostiuk vor juca în prima rundă contra perechii Tereza Mihalikova (Slovacia)/Alycia Parks (SUA), iar Monica Niculescu şi japoneza Makoto Ninomiya vor întâlni cuplul Leylah Fernandez (Canada)/Taylor Townsend (SUA).

Citeşte şi: Tenis de masă / Carmina Găman (CSU Craiova), prestaţie solidă la CN de Juniori I

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS