10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisDaniil Medvedev nu i-a dat multe şanse lui Sinner şi a triumfat la Miami

Daniil Medvedev nu i-a dat multe şanse lui Sinner şi a triumfat la Miami

Daniil Medvedev (numărul 5 mondial) a câştigat, duminică, turneul ATP Masters 1.000 de la Miami, dotat cu premii totale de 8,8 milioane de dolari. Rusul l-a învins în finală pe italianul Jannik Sinner cu 7-5, 6-3, la capătul unui joc în care experienţa a făcut diferenţa.

Medvedev a cucerit, astfel, al patrulea său titlu în cinci finale jucate în acest an, după cele de la Rotterdam, Doha şi Dubai. Titlul de la Miami este al cincilea de categoria ATP Masters 1.000 pentru Medvedev din opt finale jucate şi al 19-lea său trofeu în circuitul profesionist. Rusul îi succede în palmares la Miami Open spaniolului Carlos Alcaraz. Învins de Sinner în semifinale în Florida, Alcaraz a ratat „Sunshine Double“. Acesta îi va ceda lui Novak Djokovic poziţia de lider în clasamentul ATP începând deluni.

Medvedev avea avantajul direct în meciul cu Sinner, cu cinci victorii în tot atâtea confruntări anterioare. Rusul a obţinut victoria după o oră şi 34 de minute. Daniil Medvedev a mai jucat o finală la Miami, în 2021, când a fost învins de polonezul Hubert Hurkacz.

Reamintim că, la feminin, Petra Kvitova a câştigat competiţia din Florida după o finală disputată cu Rybakina. A fost 7-6 (14), 6-3 pentru sportiva din Cehia, care în semifinale a trecut de Sorana Cîrstea.

Citeşte şi: Nu degeaba a învins-o pe Sorana! Kvitova este marea campioană de la Miami

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS