16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLupte / Roxana Capezan a impresionat la Europene și a câștigat medalia de aur

Lupte / Roxana Capezan a impresionat la Europene și a câștigat medalia de aur

Sportiva română Amina Roxana Capezan a cucerit medalia de aur la cat. 65 kg, vineri, la Campionatele Europene de lupte Under-23 de la Bucureşti, după ce a învins-o în finală pe azera Birgul Soltanova.

Românca a dispus în preliminarii de suedeza Nora Elin Cecilia Svensson, în sferturi a întrecut-o pe turcoaica Busra Efe, iar în semifinale a câştigat duelul cu letona Elma Zeidlere.

Alte trei românce au pierdut meciurile pentru medaliile de bronz. La cat. 53 kg, Beatrice Ionela Ferenţ a fost învinsă de germanca Anastasia Blayvas şi s-a clasat pe locul 5. Gabriela Cic a pierdut confruntarea cu Viktoria Vesso (Estonia), la cat. 62 kg. În cadrul cat. 72 kg, Paula Aurelia Izabela Rotaru a cedat în duelul cu maghiara Noemi Szabados.

La CE U23 de la Bucureşti (13-19 martie), delegaţia României a câştigat până acum cinci medalii: două de aur – prin Denis Florin Mihai (cat. 55 kg) la greco-romane şi Amina Roxana Capezan (cat. 65 kg), una de argint – Andreea Beatrice Ana (cat. 55 kg) şi două de bronz – Ana Maria Pîrvu (cat. 50 kg) şi Ana Maria Puiu (cat. 59 kg).

Citește și: Lupte / Andreea Ana: „Nu e medalia dorită, dar este una muncită și mă bucur de ea“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS