14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiVolei (m) / Super rezultat, pas mare spre Final Four! SCMU Craiova a învins Rapidul în Bănie

Volei (m) / Super rezultat, pas mare spre Final Four! SCMU Craiova a învins Rapidul în Bănie

Voleibaliștii de la SCMU Craiova au făcut un prim pas mare marți seară spre Final Four-ul Diviziei A1, după ce au învins echipa Rapidului, în Sala Polivalentă, cu scorul de 3-2 (25-23, 20-25, 25-22, 14-25, 15-12). Victoria a fost una extrem de muncită, dar meritată de elevii lui Dan Pascu, care au avut sclipirile necesare în joc chiar în momentele cheie.

Primul set a fost extrem de disputat, s-a mers de la egal la egal până spre final, când oltenii au trecut în avantaj pe tabelă după 25-23. Actul secund a fost unul pe măsura nivelului celor două echipe, doar că formația vizitatoare a condus ostilitățile. Rapidul a preluat conducerea încă după primele puncte și nu a cedat inițiativa în niciun moment, restabilind egalitatea după 25-20. Revigorați de publicul prezent la meci, dar și de antrenorul Dănuț Pascu, alb-albaștrii și-au crescut nivelul, iar acest lucru s-a resimțit imediat pe tabelă. Chiar dacă bucureștenii au stat ca un ghimpe în coasta oltenilor, finalul de set a adus bucurie în tabăra Craiovei (25-22).

Un set patru de uitat și finalul palpitant

Despre actul al patrulea nu sunt prea multe de spus. Craiova nu a existat, parcă și-a conservat energia special pentru setul decisiv, în timp ce oaspeții au defilat pe parchet, impunându-se clar, scor 25-14.

A urmat un ultim set cu foarte multă presiune de ambele părți, dar și cu o concentrare ieșită din comun. Cele două formații s-au întrecut pe sine și au fost de nedespărțit până spre final. La 7-7, Craiova a luat un mic avans, dar timeout-ul antrenorului Rapidului a fost unul venit exact la momentul oportun, pentru că echipa sa a restabilit egalitatea. Doar că, din acel moment a fost o singură echipă pe teren, și anume SCMU Craiova, care a închis soarta meciului la 15-12 și astfel a bifat o primă victorie uriașă în play-off.

Pentru Craiova va urma participarea la Final Four-ul Cupei României, de la Brașov. În semifinale, oltenii vor da peste Steaua, liderul la zi din campionat.

Citește și: Tenis de masă / Găman şi Dumitru au reprezentat cu brio CSU Craiova la Cupa României Juniori I

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS